CARBUNELE EXTRAS in VESTUL ROMANIEI nu trebuie sa fie mai IEFTIN decat CARBUNELE IMPORTAT. E lege!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.04.2017 14:22 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, acordarea unui ajutor de stat in valoare de 84,554 milioane lei pentru facilitarea inchiderii minelor de carbune necompetitive Petrila, Paroşeni şi Uricani, din Valea Jiului, pentru anul 2017.    
Fondurile sunt acordate integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei.

Pentru produsul huila energetica livrat de unitaţile intrate in proces de inchidere definitiva, ajutorul de stat in valoare de 44,6 milioane lei va fi acordat sub forma de grant direct, iar pentru unitaţile intrate in proces de inchidere definitiva va fi acordata suma de 39,9 milioane lei.
Ministerul Energiei va monitoriza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel incat preţul carbunelui livrat de unitaţile producatoare de carbune, care beneficiaza de ajutor, sa nu fie mai mic decat preţul carbunelui de o calitate similara provenit din terţe state.  

Ajutorul de stat in suma totala de 84.554 mii lei pentru anul 2017, suportat integral de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Energiei, se acorda astfel:
a) pentru produsul huila energetica livrat de unitatile intrate in proces de inchidere definitiva, ajutorul de stat, in suma de 44.646 mii lei, se va acorda sub forma unui grant direct, pentru o cantitate maxima livrata de 236.000 tone şi o putere calorifica minima de 3.462 kcal/kg, ajutorul de stat per Gcal fiind de 54,64 lei.
b) pentru unitatile intrate in proces de inchidere definitiva se acorda ajutor de stat pentru suportarea de cheltuieli exceptionale in suma de 39.908 mii lei, cheltuieli care nu sunt legate de productia curenta.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.