Care ai probleme?... PRINTESA Anita von HOHENBERG va lansa prima SCOALA de BUNE MANIERE la TIMISOARA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.09.2017 11:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In aceasta toamna, se lanseaza prima şcoala de bune maniere adresata tinerilor din Timişoara. Prima sesiune a şcolii de bune maniere se va ţine in cadrul programului de pregatire a viitorilor debutanţilor pentru Balul Vienez de la Timişoara, organizat in fiecare an de catre Fundaţia Haţegan.

Modulele de bune maniere vor fi prezentate de Prinţesa Anita von Hohenberg, stra-stranepoata moştenitorului tronului Arhiducele Franz Ferdinand de Austria, şi vor cuprind subiecte diverse, ca de exemplu: cum sa faci conversaţie, limbajul corpului, modul corect de a te imbraca şi a te prezenta in diferite situaţii, etica, filozofie şi o comparaţie a bunelor maniere intre contexte internaţionale diferite.

Cei care doresc sa participe la prima şcoala de bune maniere din Timişoara trebuie sa se inscrie la programul de pregatire pentru viitorii debutanti ai Balul Vienez de la Timişoara, program ce cuprinde, pe langa şcoala de bune maniere şi o luna de cursuri de dans de societate. Inscrierile se fac pana la sfarşitul lunii septembrie pe site-ul evenimentului www.balul-vienez.ro

In acest an, Balul Vienez de la Timişoara se ţine in fiecare an in ultima vineri din luna noiembrie, in acest an fiind pe data de 24 noiembrie.

Prinţesa Anita von Hohenberg s-a nascut in 18 august 1958, fiind fiica cea mai mare a Dr. Franz Hohenberg şi a Prinţesei Elisabeth de Luxemburg.
„Prima sa limba materna“ este astfel luxemburgheza, pe care o vorbeşte cu placere la fel ca şi germana, engleza şi franceza.
Dupa ce a absolvit cursurile Şcolii Primare din Ravensburg (Germania) şi cele ale Şcolii Europene din Luxemburg, a urmat cursurile Liceului American din Anglia pe care le-a finalizat cu succes.
La Şcoala Pariziana de Arte şi Meşteşuguri, Anita Hohenberg a studiat timp de 3 ani artele frumoase şi a promovat examenul final in 1978 la Paris.

In acelaşi an, s-a casatorit cu contele francez Romée de la Poëze d’Harambure şi, sprijinita de soţul ei, s-a dedicat mulţi ani creşterii celor patru copii ai lor, dupa care s-a concentrat pe studierea metodelor alternative de terapie şi vindecare.
In anul 1998, dupa divorţul de contele Romée, Anita Hohenberg, Prinţesa Anita a preluat conducerea muzeului arhiducelui Franz Ferdinand situat in castelul Artstetten.
Ea a reuşit sa işi implineasca relaţia puternica cu natura prin grija padurilor şi spaţiilor verzi din jurul castelului, dand o mare atenţie serei „Paradisului de bujori” cu peste 1000 de plante.
De la casnicia cu Mag. Andreas Bardeau in 2005, işi susţin copiii in afaceri, astfel incat Anita Hohenberg se poate concentra in principal pe recepţiile private ale oaspeţilor straini in castelul Artstetten, precum şi pe rolurile sale in turism şi arta.

Motto-ul de viaţa al Anitei Hohenberg este: „Trecutul este o rampa de lansare - nu o canapea!"...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.