Care ai vazut un milion de euro? Ca-l cauta niste politisti...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.10.2015 21:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii efectueaza 19 perchezitii, in 4 judete,  la persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani si la sediile firmelor administrate de acestea.

In dimineata zilei de 15 octombrie, 57 de politisti, dintre care 40 specializati in investigarea criminalitatii economice, efectueaza 19 perchezitii in judetele Timis, Alba, Valcea si Mehedinti, la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare de bani, precum si la sediile sociale ale firmelor administrate de acestea.

In fapt, din cercetari a reiesit ca, in perioada 2013-2015, 12 persoane, in calitate de reprezentanti legali (asociati, administratori, imputerniciti) la 4 societati comerciale cu sedii declarate in judetul Timis, s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale.
Cei in cauza ar fi inregistrat in contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive, reprezentand cheltuieli cu achizitia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit.
Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1.000.000 de euro.
Ulterior, prin intermediul societatilor controlate au fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume, prin diferite operatiuni sau tranzactii financiare.
Astfel, cei in cauza ar fi facut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de catre persoane interpuse, in calitate de imputerniciti pe conturile bancare.
De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate in conturile bancare ale societatilor, fiind astfel disimulata adevarata natura a provenientei si circulatiei banilor.

Activitatile sunt coordonate de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul I.G.P.R. si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara, si se desfasoara in cadrul a doua dosare penale aflate in instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.
De asemenea, la actiune participa 17 luptatori de interventie din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, precum si jandarmi.

###

In urma perchezitiilor efectuate, pe raza judetelor Timis, Alba, Valcea si Mehedinti, 7 persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis pentru audieri.
De asemenea, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor 2 laptopuri, un pistol cu gaz si documente contabile.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.