Care este CEL MAI TARE ORAS? TIMISOARA sau CLUJ-NAPOCA? Vezi de ce TIMISOARA este superioara!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.10.2016 13:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In ultimul timp, cam tot ce a mişcat in judetul TIMIS s-a comparat cu ceea ce se intampla in judeţul  CLUJ, mai ales ca a fost o perioada in care reşedinţele Timişoara şi Cluj-Napoca s-au infruntat şi confruntat in competiţia pentru Capitala Europeana a Culturii 2021.
Titlu care a fost adjudecat, cum bine se ştie, de TIMIŞOARA.

Unii spun ca lucrurile merg mai bine, economic şi social, in judeţul Cluj, alţii spun ca Timişoara este al doilea motor economic al Romaniei. Şi chiar ca, impreuna cu Arad, s-ar putea vorbi cat de curand de un pol economic chiar mai puternic ca Bucureştiul, capitala Romaniei, cu toate avantajele politice şi strategice de care beneficiaza.

Pana una-alta, insa, am dat o raita prin buletinele statistice lunare din cele doua judeţe.
De unde se poate lamuri oricine, fie banaţean, fie ardelean, cine produce mai mult şi cine mai puţin, chiar daca informaţiile de la Direcţia Regionala de Statistica din Cluj sunt destul de saracacioase şi fara prea mare dorinţa de a informa corect şi complet cetaţenii.  

Activitatea de comert exterior din judetul Cluj, se spune in ultimul buletin statistic de la DRS Cluj, in  perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016, se concretizeaza in realizarea unui volum de export in valoare 601,5 milioane euro si a unor importuri care insumeaza 1009,6 milioane euro.
Deficitul comercial in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2016 fost de 408,1 milioane euro.

In luna iunie 2016, se spune in ultimul buletin statistic de la DRS Timiş, exportul judetului Timiş a fost de 516,122 milioane euro, iar importul de 450,022 milioane euro...
A rezultat un sold pozitiv de 66,100 milioane euro.

Altfel spus, judeţul CLUJ a IMPORTAT mai mult decat a EXPORTAT, in ŞASE LUNI, exact de 408,1 milioane euro. Adica a consumat.
In timp ce, judeţul TIMIŞ a EXPORTAT mai mult decat a IMPORTAT, intr-o singura LUNA, exact de 66,100 milioane euro. Adica a caştigat.
Faceţi socoteala. E doar aritmetica elementara...

Cam de asta Cluj-Napoca este doar un oraşel de provincie faţa de Timişoara!...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.