Care-i CARTIERUL din TIMISOARA aflat in TOP 10 al CARTIERELOR din ROMANIA cu CEL MAI AVANTAJOS COST al VIETII?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.08.2017 12:57 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Costul general al vietii reprezinta percepţia pe care o au oamenii despre cat de scumpa este viaţa in oraşul in care locuiesc. 

El inglobeaza de regula cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilitaţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit.
Pe de alta parte, percepţia despre costul general al vieţii este influenţata si de beneficiile oferite de traiul intr-un anumit oraş.

”Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de catre oameni ca fiind mai avantajos in condiţiile in care aceştia simt ca au parte de alte beneficii arondate calitaţii vieţii. De exemplu, o zona mai scumpa poate fi şi in acelaşi timp mai sigura, moderna sau mai verde”, explica Vlad Tureanu, Partener şi Quantitative Research Director in cadrul D&D Research.

Conform studiului realizat site-ul de imobiliare Storia impreuna cu D&D Research, cartierele cu cea mai buna percepţie asupra costului de viaţa din Timişoara sunt, in ordine, Soarelui, Dacia, Banat, Girocului şi Damboviţa.
Poate nu intamplator, in cartierul Soarelui locuieşte chiar primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu...

Soarelui se afla pe locul 6 in Romania in Topul cartierelor cu cel mai avantajos cost al vieţii, dupa Grigorecu din Cluj-Napoca, Titan din Bucureşti, Gavana 3 din Piteşti, Racadau din Braşov şi Salajan din Bucureşti.
In Top 20 pe ţara se mai afla şi cartierul Dacia, pe locul 18...

In schimb, printre cele mai neavantajoase cartiere din Romania din punct de vedere al costului vieţii se afla şi un cartier din Banat, Calea Caransebeşului din Reşiţa, care se situeaza pe locul 3, dupa Bereasca din Ploieşti şi Periferie din Botoşani.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.