Care-s meseriile preferate ale elevilor?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.04.2012 10:51 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In calitate de parteneri ai evenimentului JOB SHADOW DAY 2012, in data de 4 mai a.c., CCIA Timis va primi vizita unui numar de 40 de elevi si cadre didactice, dupa urmatorul program: intre orele 10.00 - 10.45 - sediul central din P-ta Victoriei nr.3,iar intre orele 11.00 - 11.45 - sediul CRAFT din Bd. Eroilor de la Tisa nr.33.
Junior Achievement România în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Colegiul Tehnic ”Azur” Timişoara, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara, Incubatorul de Afaceri Software Timişoara, Radio România Timişoara şi Agenţia Mots organizează în 4 mai 2012 evenimentul “Job Shadow / Parteneri pentru o zi”. 

Job Shadow este un parteneriat internaţional între comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, destinat facilitării accesului elevilor la un loc de muncă. Programul, aflat la a zecea ediţie în România, se desfăşoară în 11 ţări din Europa, în SUA, Canada, Hong Kong şi Japonia. Prin participarea la program, elevii petrec câteva ore în „umbra” unui profesionist dintr-o companie/instituţie, având posibilitatea să înveţe mai multe despre activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă. Programul încearcă să ofere tinerilor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin şcoala? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”, iar companiilor la întrebările: „Cum vor fi viitorii angajaţi? Cu ce cunoştinţe pleacă din şcoală? Ce aşteptări au tinerii de la viitoarea lor carieră?”
Ediţiile “Job Shadow” 2010 şi 2011 la Timişoara au fost un adevărat succes şi au avut cea mai mare amploare din ţară. La prima ediţie, peste 600 de elevi au descoperit ce presupun meseriile preferate, iar la cea de-a doua ediţie peste 750 de elevi. Anul acesta 1014 elevi, nerăbdători să îşi aleagă cariera potrivită, vor fi pentru o zi “umbra” profesioniştilor din peste 100 de companii şi instituţii partenere. Elevii sunt sprijiniţi de profesorii din 30 de instituţii de învăţământ din judeţul Timiş.
Conform unei analize asupra solicitărilor tinerilor la ediţiile din anii trecuţi, dar şi a celor de anul acesta, cei mai mulţi dintre elevi optează pentru profesii ca medic, specialist IT, economist, arhitect, jurnalist sau inginer.
Diseminarea programului Job Shadow Day va avea loc în 9 mai 2012, orele 15-17, în cadrul sălii Europa a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara de la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, Str. Eroii de la Tisa, Nr. 22.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.