Casa Artelor: Acta Centri Lucusiensis, Cainele Japonez si Secvente

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.02.2014 10:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru cea de-a doua saptamana din luna februarie, Directia Judeteana pentru Cultura Timis, propune, la Casa Artelor, conferinţa Centrului de Studii DacoRomanistice "Lucus", care prezinta public revista stiintifica Acta Centri Lucusiensis nr. 1B/2013, reluarea filmului Cainele Japonez, in regia lui Tudor Cristian Jurgiu, şi expozitia "Secvente", care cuprinde 20 de lucrari fotografice prezentate sub forma unei naratiuni realizata de membrii Iris Foto Club din cadrul Casei de Cultura a Studentilor Timisoara.

Luni, ora 17.00, conferinţa Centrului de Studii DacoRomanistice "Lucus", Sala StudioArt
Centrul de Studii DacoRomanistice "Lucus" din Timisoara organizeaza prezentarea publica a revistei stiintifice "Acta Centri Lucusiensis", nr. 1B/2013.
Revista reflecta activitatea de cercetare in domeniul istoriei si culturii vechi pe care o desfasoara membrii centrului de studii editor, printre care se numara cunoscute cadre universitare timisorene, dar si cercetatori independenti din Timisoara si din tara.
Cu acest prilej, va fi lansat si apelul la contributii pentru viitorul numar, 2A/2014.

Marţi, ora 19.00, cinemateca la Sala StudioArt
Cainele Japonez (2013), debutul in lungmetraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu, este prezentat la Timisoara de Asociatia Marele Ecran, cu sprijinul Libra Film.
Filmul a fost selectat la Festivalul de Film San Sebastian si a fost distins cu Premiul Ex-aequo in cadrul Competitiei 1-2 a celei de-a 29-a editii a Festivalului International de Film de la Varsovia.
Cainele Japonez spune povestea emotionanta a reconcilierii dintre un tata şi fiul lui, plecat de ani multi din tara.
Filmul marcheaza revenirea lui Victor Rebengiuc intr-un rol principal pe marele ecran.
Proiectia este posibila multumita producatorului Libra Film. Fondata in 2011, Asociatia Marele Ecran promoveaza filmul de arta european si romanesc ca alternativa la cinematograful de consum.

Joi, ora 18.00, expoziţie la Cafeneaua Klapka
Expozitia “Secvente” cuprinde 20 de lucrari fotografice reprezentand serii formate din mai multe imagini care urmaresc o anumita secventialitate.
Sunt surprinse momente cheie asezate cronologic sau dupa structura unui scenariu, astfel realizandu-se o naratie fotografica.
Printre primii fotografi care au aborbat astfel de fotografii este Eadweard Muybridge, acesta imortalizand secvente importante din desfasurarea unei actiuni.
Expozanti: ADRIAN ANASTASIU, ANDRADA DAMIANOVSKAIA, ALIN CIORTEA, OVIDIU CINCHEZA, ANDRADA BORCA, CRISTIAN SIMIC, DAVID ARDELEAN, FLAVIUS COJOCARIU, MARIUS PARGHEL, OVIDIU DUMITRA, RODICA COSARBA, SERGIU JEREB, OVIDIU MICSA.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.