Casa Artelor: Arhitectura experimentala, muzica medievala si mic dejun literar

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2014 17:03 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Pentru saptamana 17-23 februarie 2014, Directia Judeteana pentru Cultura Timis propune pentru luni, lansarea catalogului PAO, pentru miercuri, concert Peregrinii, trupa celor şapte tineri menestreli calatori in timp, iar pentru sambata un mic dejun literar cu Alexandru Al. Şahighian, oferit de Centrul Cultural German Timisoara.

Luni 17 februarie, ora 18, lansare catalog PAO, Cafeneaua Klapka

Din 2009, asociaţia PAO organizeaza anual şcoli de vara de arhitectura experimentala la şcoala veche din satul Potoc (Caraş-Severin).
Potoc a devenit un laborator experimental al carui potenţial de creaţie şi cunoaştere apare din provocarea ridicata de ambient şi oameni.
Idei şi proiecte PAO sunt publicate intr-o serie de cataloage.
Realizat cu sprijinul financiar de la A.F.C.N., catalogul PAO POTOC prezinta legaturile dintre workshop şi locul in care se desfaşoara acţiunea: satul şi imprejurimile sale.

Miercuri 19 februarie, ora 19.00, concert PEREGRINII la Sala StudioArt

Peregrinii - trupa celor şapte tineri menestreli calatori in timp - va invita la un concert de world music ce ilustreaza istoria Timişoarei, incepand cu muzica medievala a castelanilor de pe Timiş, cu ritmurile Vilayetului turcesc şi pana in epoca frumoasa a Timişoarei multiculturale a anilor 1800.

Sambata 22 februarie, ora 10.30, Mic dejun literar cu Alexandru Al. Şahighian la Cafeneaua Klapka

Centrul Cultural German Timisoara invita publicul sa „deguste” literatura intr-un cadru mai relaxat si confortabil – la o ceasca de cafea si o mica degustare.
Acest „mic dejun literar”, unde oaspetele nostru va fi traducatorul Alexandru Al. Sahighian, se va desfasura in limba romana.   
Conceptul de „mic dejun literar” este adesea intalnit si in Germania, unde publicul are ocazia de a asculta lecturi sau prelegeri si de a discuta degajat despre temele prezentate.
De data aceasta, Alexandru Al. Sahighian va vorbi despre literatura contemporana din spatiul german care a fost tradusa in limba romana, printre care literatura pentru copii si tineri, dar si despre problematica traducerii ca o „punte intre doua culturi”, in contextul in care literatura de limba germana a fost foarte mediatizata la Bookfest 2013.
Alexandru Al. Sahighian, nascut in 1950 la Bucuresti, este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Sectia traducatori.
A fost redactor al revistelor Secolul 20 (1977–1994) si Lettre Internationale (1994–2009), iar din 2003 este secretar literar la Teatrul Evreiesc de Stat.
Printre traducerile sale se numara opere de Fr. Nietzsche, Karl Jaspers, Marcel Reich-Ranicki si Herta Müller („Leaganul respiratiei” s.a.) dar si cartea pentru copii „Sambata cand vine Sambo” de Paul Maar, foarte apreciata in Germania.
La Gala Premiilor Observator Cultural 2013 i s-a acordat Diploma de excelenţa pentru Traducere.
Ultima sa traducere, „Cuvintele fratilor Grimm” de Günter Grass, un alt laureat al Premiului Nobel, a aparut in decembrie 2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.