Cascada politistilor rutieri

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.01.2012 15:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timis - În 23.01.2012, poliţiştii rutieri din cadrul poliţiilor orăşeneşti au acţionat între orele 9-12 şi 16-20 în sistem 'cascadă' pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, în cursul anului 2012.

Acţiunea a avut scop prevenirea producerii de evenimente rutiere având cauze generatoare viteza excesivă, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă aceste norme, combaterea excesului de viteză manifestat în special în afara localităţilor şi depistarea conducătorilor auto care comit infracţiuni la regimul circulaţiei sau de altă natură.

Principalul obiectiv a fost reducerea numărului accidentelor rutiere si a consecinţelor acestora comise pe fondul nerespectării normelor rutiere care reglementează depăşirea şi viteză de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice.

În urma acţiunii au fost aplicate 227 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 182 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul de viteză impus pe tronsoanele de drum.

Opt amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor privind efectuarea manevrei de depăşire, iar 18 şoferi au fost amendaţi pentru că nu purtau centurile de siguranţă.

Cu această ocazie au mai fost reţinute opt permise celor care s-au angajat în depăşiri neregulamentare.


*Poliţiştii au fost sesizaţi la data de 23 ianuarie 2012, cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe strada Popa Şapcă din municipiul Timişoara.

Din primele verificări efectuate la faţa locului se pare că L. E. Mircea, de 29 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Popa Şapcă din Timişoara, dinspre strada Gheorghe Dima spre Bulevardul Revoluţiei, a surprins şi accidentat pietonul B. Natalia, de 56 ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pietonului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l în aerul expirat.


*La data de 23.01.2012, poliţiştii l-au depistat pe C. Ioan, de 57 de ani, din localitatea Nădrag, a fost depistat conducând pe strada Xenopol, din municipiul Lugoj un autoturism deşi avea permisul reţinut.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumuri publice a unui autovehicul cu permisul reţinut.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.