Cat a cheltuit Nicolae Robu pentru deplasarile in strainatate? De vreo doi palmieri jumate...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.06.2013 19:58 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În urmă cu câteva zile, deputatul PDL Alin Popoviciu a lansat la adresa primarului Nicolae Robu acuze că ar fi fost plecat în străinătate, pe parcursul primului an de mandat ca primar al municipiului Timişoara, timp de 56 de zile lucrătoare şi că ar fi cheltuit de la bugetul Primăriei, cu aceste plecări, peste 63.000 euro.
Drept urmare, după ce a verificat documentele, a tras linie şi a făcut socoteala, prof.univ.dr.ing. Nicolae Robu Nicolae Robu a ajuns la următoarea concluzie:
"Deşi credibilitatea d-lui Alin Popoviciu este nulă, pe orice subiect, el fiind cunoscut de o ţară întreagă drept una dintre figurile care fac din plin de râs clasa politică din România, ţin, totuşi, din respect pentru mulţii cetăţeni care, dată fiind mediatizarea largă a afirmaţiilor d-lui Popoviciu, au ajuns să recepteze afirmaţiile acestuia, să fac cunoscut adevărul.
Am fost plecat în străinătate, în acest prim an al mandatului meu de primar, întotdeauna numai şi numai în interesul Timişoarei şi al timişorenilor, un total de 16 zile lucrătoare şi am cheltuit de la bugetul Primăriei Municipiului Timişoara cu aceste deplasări, în total, suma de 1.551 euro.
În schimbul calomniei comise de dl. Popoviciu la adresa mea, îi cer să plătească cu titlu de donaţie către Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană şi/sau Clubul de Fotbal ACS Poli Timişoara, suma de 65.449 euro.
Această sumă reprezintă diferenţa dintre suma pe care dl. Popoviciu a pretins că eu aş fi cheltuit-o - 63.000 euro - şi suma realmente cheltuită - 1.551 euro -, plus câte 100 euro pentru fiecare din cele 40 de zile în care dl. Popoviciu a pretins în mod discordant cu realitatea că eu aş fi fost plecat în străinătate (40 zile * 100 euro / zi = 4 000 euro).
Menţionez că i-am smuls d-lui Popoviciu, într-o intervenţie în direct pe postul de televiziune B1, promisiunea că va face acest lucru, dacă eu voi dovedi că afirmaţiile lui sunt neîntemeiate.
Evident, toate datele prezentate de mine în prezentul comunicat sunt verificabile în contabilitatea Primăriei Municipiului Timişoara şi, fără-ndoială, vor face, aşa cum este firesc, obiectul controalelor Curţii de Conturi".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.