Cat costa un gram de cocaina la Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.07.2012 17:36 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT au realizat o acţiune de prindere în flagrant a numitei V.A.E. în timp ce încerca să comercializeze în municipiul Timişoara aproximativ 300 grame de amfetamină şi cinci comprimate ecstasy.Pentru prinderea în flagrant s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi Direcţiei Operaţiuni Speciale.
Din verificări a rezultat că suspecta avea un anumit mod de plasare pe piaţă a drogurilor, constând în aceea că expedia din localitatea sa de domiciliu - Suceava, mici cantităţi de droguri prin intermediul firmelor de curierat către potenţiali cumpărători pentru a le testa calitatea, iar în cazul în care aceştia se arătau interesaţi, V.A.E. se deplasa personal pentru a stabili detaliile tranzacţiei. În condiţiile în care ajungeau la o înţelegere, stabileau o a treia întâlnire, când V.A.E. se prezenta cu drogurile asupra ei pentru perfectarea eventualelor tranzacţii.
La fel s-a întâmplat şi în data de 23.07.2012 când suspecta s-a deplasat din Suceava la Timişoara, având asupra sa cantitatea mai sus menţionată, fiind surprinsă în flagrant în apropiere de Pădurea Verde din Timişoara când încerca să distribuie respectivele substanţe.
Pe lângă drogurile găsite, de la tânără s-au mai confiscat 360 comprimate Ecstasy şi câteva grame de cocaină.
În urma cercetărilor s-a stabilit ca aceasta procura drogurile din Olanda şi le comercializa în România la preturi de 6 Euro/1 gram amfetamină, 5 Euro un comprimat Ecstasy şi 80 euro 1 gram de cocaină.
V.A.E. a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timişoara, fiind dispusă de către procurorul de caz măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deţinere în vederea consumului de droguri de mare risc.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.