Cat de secrete sunt informatiile publice la Consiliul Judetean Timis?

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 12.08.2013 10:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - 9 august 2013. Ora 10 fără ceva. Consiliul Judeţean Timiş a fost convocat în şedinţă extraordinară la fix.
Jurnaliştii însă nu au acces în sala de şedinţe. Încă. E şedinţă a comisiilor reunite. Vorbeşte preşedintele Titu Bojin. E secret.
Veniţi mai târziu!...
Arunci o privire şi pe siteul oficial al Consiliului Judeţean Timiş. Nu a fost postat decât proiectul de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetelor secţiunii de funcţionare şi a secţiunii de dezvoltare pentru bugetul propriu al judeţului Timiş pe trimestrul II al anului 2013. Nu de multă vreme. Chiar dimineaţa.
Alături de proiectul de hotărâre privind aprobarea structurii organizatorice a aparatului de specialitate al Consiliului judeţean Timiş precum şi a instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean.
Deşi se discută în şedinţa extraordinară, lipsesc informaţiile despre bugetul rectificat al judeţului Timiş pe anul 2013 şi despre repartizarea unor sume defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2013.
Într-un târziu, apar şi copiile de la proiectele de hotărâri. Câteva zeci de pagini de tabele, cifre şi informaţii. Lasă că ziariştii au timp să le studieze şi după ce sunt aprobate de consilierii judeţeni. Că până când se publică hotărârile trece mandatul lui Titu Bojin.
Aşa că de caniculă sunt şanse de scăpare, dar de preşedintele CJT, Titu Bojin, alias preşedintele PSD Timiş, mai greu.
Şedinţele comisiilor de la CJT sunt publice ca şi licitaţiile, ca şi concursurile pentru şefiile diverselor instituţii subordonate Consiliului Judeţean, ca şi altele...
Informaţiile publice de la instituţia publică a Consiliului Judeţean Timiş sunt... publice doar în măsura în care PSD/USL doreşte acest lucru.
Că doar de asta au votat (şi) timişenii. Ca informaţia publică să fie manipulată cum vrea muşchii USLamiştilor. Ca şi banii. Ca şi traficul de influenţă. Ca şi licitaţiile şi concursurile aranjate de ochii lumii...
Cine a vrut o ţară ca afară i-a votat. Acum a venit vremea şi să aibă o ţară. Dar afară...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.