Cat se minte intr-un CV?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.05.2014 14:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Cat se minte in CV este o intrebare pe care majoritatea angajatorilor o au atunci cand vor sa isi mareasca echipa.
Astfel, potrivit unui studiu realizat de compania Mindit, singura din tara specializata exclusiv pe verificarea trecutului candidatilor la un job, 9 din 10 CV-uri verificate contin discrepante, majoritatea minore.
9% dintre cei care doresc sa obtina o slujba mint  in ceea ce priveste anul absolvirii.
Romanii mint in curriculum vitae si cand vine vorba despre istoricul legal.
24% dintre candidati au istoric legal fara legatura cu viata profesionala, in timp ce 6% dintre candidati au un trecut legal in legatura cu fostii angajatori.
CV-urile contin si diferente minore in ceea ce priveste perioada angajarii, respectiv 51% dintre acestea, in timp ce 24% au discrepante majore in ceea ce priveste perioada angajarii.  
Mai mult, 12% dintre candidati au greseli in CV in ceea ce priveste denumirea postului ocupat.
Acelasi studiu arata faptul ca 3% dintre CV-uri contin experienta profesionala negata de angajatori.  In medie, un candidat a avut, in ultimii 10 ani, 3 sau poate mai multe joburi.
Pe de alta parte, candidatii sunt activi pe retelele de socializare. 6 din 10 au astfel de conturi, doar 33% dintre acestia au activitatea in media legata de profilul profesional si de fostii angajatori.
In ceea ce priveste implicarea in activitati de tip voluntariat, doar 2 din 10 candidati au astfel de experiente in CV.
Angajatorii au la dispozitie background screening-ul sau verificarea prin care pot afla daca o parte dintre candidati au mintit sau nu legat de educatia pe care o au, de fostii angajatori, de reputatie si de istoricul legal.
Beneficiile companiilor sunt, in primul rand, faptul ca reusesc sa angajeze persoanele potrivit, si, in al doilea rand, reducerea fraudei interne, in contextul in care o organizatie pierde, in medie, 5% din venitul anual din cauza fraudei interne.

Unul dintre speakerii de la HR Summit Timisoara, Irina Arsene, va discuta cu participantii despre acest subiect.
Irina Arsene este CEO Mindit, prima companie din Romania care realizeaza exclusiv servicii de verificare a trecutului angajatilor.
Cea mai mare platforma regionala dedicata specialiştilor şi furnizorilor de servicii de resurse umane, HR Summit Timisoara, va avea loc in 29 mai, la City Business Center.  
Mai multe detalii despre aceasta ediţie gasiţi pe site-ul evenimentului: www.timisoara.hrsummit.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.