Cat va costa un caine revendicat (cu TVA) la Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.01.2014 19:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Local al municipiului Timişoara a aprobat proiectul de hotarare din 27.01.2014 privind aprobarea unor reglementari privind gestionarea cainilor fara stapan in municipiul Timisoara.
Astfel, accesul publicului in adapostul pentru caini fara stapan gestionat de operatorul serviciilor de gestiune a cainilor fara stapan - S.C. "DANYFLOR" S.R.L., situat pe raza comunei Sag, D.N. 59 Km 12+200m, jud. Timis se face zilnic, de luni pana vineri, in intevalul orar 12.00-18.00.
Şi in zilele de sambata, bilunar, incepand cu prima saptamana a fiecarei luni, in intervalul orar 10.00 - 14.00, ocazie cu care se vor organiza "Targuri de adoptie canina".
Duminica si in sarbatorile legale, adapostul este inchis publicului vizitator.

In vederea recuperarii cainilor revendicati, proprietarii vor achita contravaloarea sumelor cheltuite pe perioada stationarii acestora in adapost, in cuantum de 11,57 lei cu TVA inclusa, pentru un caine, pentru fiecare zi de cazare a cainelui in adapost, care include cazarea cainelui fara stapan, asigurarea hranei zilnice a cainelui fara stapan aflat in adapost si intretinerea sanitar - veterinara.
La aceste sume se vor adauga, dupa caz, urmatoarele elemente de cost, care urmeaza sa fie suportate de proprietarii care revendica cainele:
- Identificarea cainelui prin metoda implantarii de microcip electronic si realizarea unei baze de date, daca este cazul - 46,75 lei fara TVA/caine, (57,97 lei cu TVA inclusa);
- Operatiunile de sterilizare chirurgicala, daca este cazul, prin ovario-histerectomia femelei - 127,71 lei fara TVA/caine (158,36 lei cu TVA), respectiv orhidectomia (castrarea) masculilor - 105,93 lei fara TVA/caine (131,36 lei cu TVA inclusa);
- Ingrijire post-operatorie dupa sterilizarea cainelui, daca este cazul - 31,18 lei fara TVA/caine, (38,66 lei cu TVA inclusa).
Termenul pentru achitarea sumelor cheltuite pentru cainii revendicati pe perioada stationarii in adapost este de 14 zile lucratoare de la data intrarii cainelui in adapost.
Ridicarea cainilor este conditionata de plata cheltuielilor pe perioada de stationare a cainilor revendicati in adapost.

Cheltuielile de intretinere pentru un caine adoptat la distanta, din adapostul gestionat de operatorul serviciilor de gestiune a cainilor fara stapan S.C. "DANYFLOR" S.R.L., sunt in cuantum de 11,57 lei cu TVA inclusa, suma care include cazarea cainelui fara stapan, asigurarea hranei zilnice a cainelui fara stapan aflat in adapost si intretinerea sanitar - veterinara.
La aceste sume se vor adauga, dupa caz, urmatoarele elemente de cost, care urmeaza sa fie suportate de proprietarii care adopta la distanta cainele, daca este cazul, identificarea cainelui prin metoda implantarii de microcip electronic si realizarea unei baze de date, operatiunile de sterilizare chirurgicala şi ingrijirea post-operatorie dupa sterilizarea cainelui.
Achitarea cheltuielilor de intretinere pentru un caine adoptat la distanta din adapostul gestionat de operatorul serviciilor de gestiune a cainilor fara stapan se va face initial pentru 30 de zile, urmand ca prin Hotarare a Consiliului Local sa fie stabilite si celelalte elemente de cost, conform legii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.