Cauti un loc de munca? Octombrie este luna angajarilor!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.09.2014 12:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Incepand cu primavara acestui an, evenimentul Angajatori de TOP s-a extins la nivel national, fiind prezent in Bucuresti, Timisoara si Iasi.
Cele 3 evenimente au reunit peste 160 de angajatori, companii multinationale si angajatori locali care au oferit peste 5 000 de oportunitati de cariera.
Evenimentul continua in aceasta toamna cu 4 editii: 3 evenimente fizice si o editie virtuala, pe Hipo.ro.
Toate cele 3 editii fizice Angajatori de TOP din aceasta toamna vor avea loc in luna octombrie.
Toamna este o perioada in care companiile au un focus puternic pe recrutare, iar planurile de angajare ale companiilor sunt in crestere.
Prin intermediul celor 3 editii fizice si a unei editii virtuale, Angajatori de TOP reuneste peste 160 de companii multinationale si 110 000 de profesionisti si studenti care sunt in cautarea unui job.

Angajatori de TOP a fost prezent in Timisoara pentru prima data in anul 2008, iar editia din aceasta toamna este cea cu numarul 5, in zilele 31 octombrie – 1 noiembrie, la Centrul Regional de Afaceri.
Editia locala din Timisoara va reuni companii multinationale, dar si angajatori locali care au planuri de recrutare pentru aceasta toamna.
Participarea la un astfel de proiect este o modalitate prin care candidatii pot sustine un scurt interviu cu potentiali angajatori.

Potrivit studiului „Cei mai doriti angajatori” realizat de Brainspotting in luna iunie 2014 a reiesit faptul ca participarea la evenimente ce presupun interactiune directa cu potentialii angajatori este din ce in ce mai apreciata.
Odata cu mutarea proceselor de recrutare in mediul online observam o crestere a interesului din partea candidatilor pentru evenimentele fizice, unde pot intalni reprezentanti din companie.
Acestea sunt preferate in proportie de 63% de catre cei care sunt in cautarea unui job.
Evenimentele pentru care opteaza cei mai multi dintre candidati sunt: targurile de cariera, evenimentele de tip open days si prezentarile de companie. 

„Angajatori de TOP a demonstrat prin evenimentele organizate in cei 8 ani ca este un proiect de mari proportii unde se regasesc cei mai importanti angajatori si un numar impresionant de specialisti in recrutare care te pot ajuta in gasirea jobului cautat. Le recomandam celor care vor sa participe la unul dintre evenimentele Angajatori de TOP din aceasta toamna sa urmareasca portalul Hipo.ro de unde pot afla mai multe informatii despre companiile participante, joburile deschise si workshop-urile la care se pot inscrie” a declarat Larisa Serban, Project Manager, Angajatori de TOP.

In urma unui sondaj realizat in randul vizitatorilor a reiesit ca motivele pentru care participa la evenimentele Angajatori de TOP sunt: diversitatea oportunitatilor de cariera, companiile confirmate, calitatea workshop-urilor si posibilitatea de interactiune cu reprezentanti HR prezenti la eveniment.
Dupa cele 3 editii fizice ale targului de joburi Angajatori de TOP, recrutarile vor continua prin editia virtuala, din perioada 3-16 noiembrie.
Evenimentul virtual va avea loc pe Hipo.ro si va permite accesul candidatilor la nivel national sau celor care locuiesc in alte tari si doresc sa se intoarca in Romania.  
In privinta oportunitatilor de cariera, suntem in etapa de inregistrare a companilor care doresc sa fie prezente la cele 4 editii Angajatori de TOP din aceasta toamna.
Pana in acest moment companiile confirmate reprezinta domenii precum: IT, telecom, outsourcing, financiar-bancar, retail, FMCG, inginerie.
Lista angajatorilor si detalii despre evenimentele Angajatori de TOP sunt disponibile pe Hipo.ro.
Companiile care doresc sa participe la eveniment se pot inscrie la adresa angajatori@catalyst.ro

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.