Cavalleria rusticana cu Peter Oschanitzky

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.04.2012 05:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Opera Naţională Română din Timişoara a ales cea mai potrivită cale de a aduce Sărbătoarea Paştelui pe scena sa, chiar în miezul săptămânii dintre duminicile în care catolicii şi ortodocşii o celebrează.Astfel, miercuri, 11 aprilie 2012, de la ora 19, iubitorii de operă vor reîntâlni „Cavalleria rusticană”, una dintre capodoperele curentului verist, celebra operă a lui Pietro Mascagni, al cărei subiect se petrece chiar în perioada Paştelui. 

Pentru a le oferi melomanilor o adevărată sărbătoare lirică, spectacolul aduce la Timişoara un dirijor excepţional, maestrul Peter Oschanitzky, şi o distribuţie remarcabilă: Silvia Sorina Munteanu în rolul Santuzza, Stelian Negoescu în rolul Turiddu, Ramona Zaharia (Lola), Ştefan Ignat (Alfio), iar Gabriela Gal va debuta în rolul Mama Lucia. Spectacolul este interpretat integral în italiană şi supratitrat în limba română. Premiera absolută a operei a avut loc la „Teatro Costanzi“ din Roma, în ziua de 17 mai 1890, an în care lucrarea a fost premiată de Editura Muzicală Sonzogno din Milano.

Spectacolul cu opera „Gianni Schicchi” de G.Puccini, programat vineri, 6 aprilie 2012, a fost însă suspendat, din cauza îmbolnăvirii unuia dintre protagoniştii distribuţiei, a anunţat direcţiunea instituţiei. Posesorii de bilete sunt aşteptaţi la agenţia Operei pentru a recupera contravaloarea acestora.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.