Ce ingroapa primarul Nicolae Robu la Sala Polivalenta a rectorului Nicolae Robu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.03.2013 22:43 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Prin H.C.L.M.T. nr. 134/14.03.2013 s-a aprobat asocierea Universităţii Politehnica din Timişoara cu Municipiul Timişoara, în vederea realizării împreună a obiectivului de investiţii Sala Polivalentă, început de Universitatea Politehnica, în locaţia Baza Sportivă nr. 2 a UPT.
Contribuţia părţilor contractante în cadrul asocierii a Municipiului Timişoara este în sumă de maximum 10.000.000 lei din bugetul local.
Primarul Nicolae Robu a spus, de curând, că lucrările la noua sală polivalentă ar putea fi terminate până la finele anului 2013, dacă firma „se va dovedi serioasă”...
Problema, însă, în privinţa Sălii Polivalente este mult mai delicată. Şi să vedem de ce.
Iniţiativa construirii Sălii Polivalente de la Baza Sportivă nr.2 a UPT i-a aparţinut, evident, rectorului de pe atunci, Nicolae Robu. Care ştie cât, cum şi de unde au venit şi s-au dus banii în această investiţie care ar fi trebuit finalizată de mult timp. Dacă ar fi să te iei numai după ce scris pe panoul de şantier al lucrării:  “Data începerii construcţiei: Octombrie 2010. Termen de execuţie: 24 de luni”...
La data atribuirii contractului - 9 octombrie 2010 (conform e-licitatie.ro) - numărul de oferte primite au fost 9, licitaţia fiind câştigată de SC Marrati Construcţii  SRL (adresa poştală:  STR. BĂTRÂNĂ NR.216, JUD.TIMIŞ, Localitatea:  GIARMATA, Cod poştal:  300678, Romania), valoarea totală finală a contractului fiind de 12.924.317  lei, fără TVA. Şi asta în timp ce estimarea iniţială a valorii contractului fusese de 16.970.000 lei, tot fără TVA.
Interesant este că contractul a fost câştigat de o firmă care, dacă o căutaţi pe internet, o să aflaţi că are în portofoliu (pe lângă o grădiniţă) şi bazinul de înot acoperit de la aceeaşi bază sportivă nr.2, pe strada Păunescu Podeanu, zămislită de aceeaşi UPT, sub conducerea aceluiaşi rector Nicolae Robu.
Ceea ce înseamnă că Marrati Construcţii se află în relaţii mai mult decât contractuale cu fostul rector de la UPT.
Nici nu mai contează că, în 2009, Marrati a înregistrat o cifră de afaceri de 5,67 milioane lei, iar prin 2010 era înregistrată cu vreo 15 angajaţi...
Şi totuşi, cine este Marrati Construcţii, vă întrebaţi?...
Patronul-administrator se numeşte Raţiu Ovidiu Laurian şi este aceeaşi persoană care a fost ... liberat provizoriu sub control judiciar, la 19 decembrie 2012, de către Tribunalul Mehedinţi, fiind trimis acolo de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de investigare şi Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Mehedinţi.
Patronul de la Marrati face parte din lotul (grupul infracţional organizat) de 23 de inculpaţi trimişi în judecată de DIICOT pentru fraudă cu facturi false de patru milioane de euro, lot în care a fost implicată şi fosta candidată la funcţia de primar de Timişoara, Rodica Vlad.
Facturi false ale patronului de la Marrati pe care, se spune în dosarul cu pricina, le-ar fi folosit şi pentru unele lucrări de la Sala Polivalentă a lui Nicolae Robu, rectorul...
Desigur, unii se pot întreba dacă nu cumva şi în bazinul de înot au fost îngropate nişte facturi false.
Până atunci, însă, primarul Nicolae Robu a hotărât că este bine să dea vreo 10 milioane de lei de la bugetul local pentru Sala Polivalentă a rectorului Nicolae Robu. Şi asta numai după ce a fost de acord şi preşedintele Senatului UPT, Nicolae Robu.
Şi tot uite-aşa, Primăria (cu acordul Consiliului Local) face fifty-fifty o Sală Polivalentă cu Universitatea Politehnica pentru o construcţie în care nu se ştie decât că trebuie să înghită nişte bani.
Sigur este doar faptul că primarul municipiului Timişoara va negocia la sânge cu fostul rector al Universităţii Politehnica şi nu va arunca banii timişorenilor printre facturile fictive de la Marrati Construcţii... 

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.