Ce probleme a descoperit RAR la autovehiculele controlate in judetul Timis?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.01.2015 19:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Registrul Auto Roman a verificat tehnic in trafic, pe parcursul anului trecut, 2.086 autovehicule la nivelul judeţului Timiş.
In urma controalelor inspectorii RAR au descoperit ca 5 dintre vehiculele controlate prezentau pericol iminent de accident, in special din cauza defecţiunilor majore la sistemul de franare şi la direcţie.
In aceste situaţii una dintre masurile luate a fost reţinerea certificatului de inmatriculare, care poate fi redobandit numai dupa efectuarea unei inspecţii tehnice la reprezentanţele Registrului Auto Roman.

Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor şi remorcilor oprite:

# 19,51% au avut diferite probleme tehnice (proasta funcţionare a instalaţiei electrice de iluminare şi semnalizare, defecţiuni ale sistemului de franare, starea necorespunzatoare a şasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale in mecanismul de direcţie sau in articulaţiile punţilor faţa şi spate)
# 0,24% dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanţe intre seria poansonata pe şasiu/caroserie şi cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinaţiei de utilizare)
# 3,02% dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecţiei tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirata, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor).
# in urma analizei emisiilor poluante, la 14.43% dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depaşirea nivelului maxim admis.

In urma controalelor mixte desfaşurate in judeţul Timiş de Registrul Auto Roman şi Poliţia Rutiera, pe parcursul anului 2014 au fost aplicate 686 de sancţiuni şi au fost reţinute 3 permise de conducere şi 624 de certificate de inmatriculare.
Cand vehiculul este imobilizat de Poliţie ca urmare a defecţiunilor constatate, inspectorii RAR procedeaza la anularea inspecţiei tehnice periodice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.