Ce salarii ofera companiile la targul de joburi Angajatori de TOP Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 09.03.2016 08:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Editia cu numarul 8 Angajatori de TOP Timisoara se va desfasura saptamana viitoare, vineri si sambata, pe 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri.

Majoritatea companiilor ofera o remuneratie financiara in intervalul 300-400EUR pentru programele de internship si 1000 - 1500 EUR pentru joburile dedicate profesionistilor.
Estimarile companiilor variaza in functie de domeniul de activitate si nivelul de experienta.
Noutatea editiei din aceasta primavara consta in posibiltatea vizitatorilor de a sustine interviuri-fulger pe parcursul celor 2 zile.
In plus, va exista o zona dedicata gadgeturilor, care incorporeaza tehnologii inovatoare.  
25 de conferinte si workshopuri sustinute de companii si sesiuni de consiliere gratuite vor avea loc pe 18-19 martie la CRAFT.  

Salariile oferite de cele 60 de companii participante la Angajatori de TOP Timisoara.

Remuneratia oferita de companii pentru joburile deschise este in directa proportionalitate cu nivelul de experienta, competentele si domeniul de activitate.
In urma informatiilor primite din partea companiilor, a reiesit ca in medie pentru pozitiile din cadrul programelor de internship salariile oferite se incadreaza in intervalul 300-400 EUR, pentru pozitiile entry-level angajatorii ofera o remuneratie cuprinsa in intervalul 400-500 EUR, pentru cele middle-level intre 700–1000 EUR.
Pentru pozitiile dedicate candidatilor senior remuneratia este cuprinsa intre 1000-1500 EUR si peste 1500 EUR.

Unde gresesc candidatii atunci cand aplica la un job?

Una dintre cele mai frecvente greseli ale candidatilor este modul in care işi redacteaza CV-ul (39%), urmata indeaproape, pe a doua pozitie, de modul in care se prezinta la interviu (36%).
Pe a treia pozitie se situeaza o intelegere defectuoasa a modului de aplicare la pozitiile disponibile (15%), urmata de rezolvarea testelor aplicate de companie (9%).
Targul de joburi este o ocazie extraordinara pentru cei care sunt in cautarea unui loc de munca de a lasa o impresie buna angajatorului cu care interactioneaza si de a se face remarcaţi.
Pentru a veni in ajutorul candidatilor, in cadrul Angajatori de TOP Timisoara va exista o zona denumita CV Experts, unde consultanti in recrutare vor oferi consiliere gratuita si sfaturi in privinta modului corect de redactare al CV-ului.

Ce se intampla nou la editia Angajatori de Top Timisoara?

Noutatea consta in posibilitatea candidatilor de a participa la o serie de interviuri – fulger, sustinute in cele doua zile ale evenimentului.
Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezinta avantaje de ambele parti.
Pentru candidati, beneficiul este ca vor fi expusi la o serie de interviuri cu un numar mare de companii intr-o perioada limitata de timp, maximizand astfel sansa de a gasi un loc de munca, iar pentru companii, le ofera posibilitatea sa avanseze in procesul de recrutare si sa isi acopere, astfel, pozitiile disponibile mult mai rapid.
Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie in cadrul CRAFT, intr-un spatiu special amenajat.

In plus, in cadrul editiei din aceasta primavara, la standurile companiilor cu centre R&D, vizitatorii pot testa o serie de inovatii tehnologice, dispozitive portabile, vor putea sa experimenteze cele mai noi tehnologii, device-uri si gadgeturi, la crearea carora exista posibilitatea sa contribuie, daca vor fi selectati pentru joburi din R&D (research and development – cercetare si dezvoltare) sau inginerie.
Editia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timisoara reuneste şi 25 de sesiuni denumite SkillShops si TechTalks, prin care participantii vor avea parte de o experienta unica, sesiuni si discutii cu reprezentantii companiilor.
Prin sesiunile SkillShops, candidatii au posibilitatea de a descoperi ce abilitati si competente cauta companiile, cum le poti imbunatati si cum poti deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.