Ce se mai aude despre cosmarul regional al finantelor?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.07.2013 11:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş, primarul Timişoarei, susţine că discuţiile de ultima oră avute cu membri ai Guvernului au confirmat că nu există nicio decizie luată de stabilire în Deva a sediului viitoarei Direcţii Generale Regionale Vest a Finanţelor Publice, ci doar variante de lucru. ”Am insistat din nou cu argumente ca sediul viitoarei Directii Generale Regionale Vest a Finanţelor Publice să fie în Timişoara şi mi s-au dat asigurări că Guvernul va acorda Timişoarei importanţa binemeritată, atât în domeniul finanţelor, cât şi în altele. Mi s-a adus la cunoştinţă că, la nivelul Guvernului, este în analiză crearea şi a altor structuri regionale.
Să rămânem, aşadar, optimişti că Timişoara va fi tratată în acord cu importanţa sa de cel mai puternic centru economic din ţară după capitală, al treilea oraş al ţării ca populaţie (devansat doar de Bucureşti şi Cluj) şi centru regional, până la urmă, de bun simţ pentru locuitorii regiunii Vest”.
***
Senatorul PNL de Timişoara, Petru Ehegartner, ia atitudine ca urmare a informaţiilor conform cărora sediul viitoarei Direcţii Regionale a Finanţelor Publice ar urma să fie stabilit în municipiul Deva. Senatorul, membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţa de capital al camerei superioare a Parlamentului României, cere Guvernului şi decidenţilor să ia în considerare toate aspectele realiste în luarea unei decizii finale.
“Tema regionalizării se abordează în afara spaţiului de dezbatere publică ce a avut loc până în acest moment, lucru nefiresc şi anormal. Discuţii pe această temă nu au avut loc în grupurile parlamentare sau în comisiile de specialitate din Parlament. Discuţia despre regionalizare nu a abordat, până acum, termeni concreţi, nu s-au stabilit reşedinţele, nu s-au stabilit instituţiile de interes regional şi repartizarea lor pe judeţe sau modalităţile de funcţionare. În plus, în spaţiul public s-a anunţat că noile structuri regionale vor prelua personal şi atribuţii de la ministerele de resort, nu de la instituţiile judeţene”, a declarat Petru Ehegartner.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.