Ce se mai schimba prin Zona Soarelui?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 30.01.2012 17:15 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - La iniţiativa Instituţiei Arhitectului-şef, se realizează consultări preliminarii în cartierele Timişoarei, unde, prin consiliile consultative, cetăţenii sunt invitaţi să îşi expună părerea cu precădere asupra următoarelor elemente: calităţi şi elemente de vulnerabilitate ale oraşului/cartierului,aspecte pozitive şi deficienţe din punct de vedere urbanistic, caracteristici ale zonei, lipsuri cu privire la educaţie, transport, spaţii publice, dotări comunitare şi securitate. Datele colectate sunt centralizate şi analizate în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic General cât mai eficient şi cuprinzător.

Dintre propunerile celor din Zona Soarelui-Stadion, de amintit sunt lărgirea şi extinderea la patru benzi a b-dului Sudului (unde Consiliul Local a aprobat deja un studiu de fezabilitate), revitalizarea fostei zone industriale din apropierea Căii Stan Vidrighin prin transformarea în zonă de servicii, amenajarea unei perdele forestiere în zona Căii Urseni şi a unei piste de jogging în jurul Parcului Pădurice, identificarea şi valorificarea în beneficiul locuitorilor a terenurilor proprietate publică din cartier.

Au mai fost aduse în discuţie construcţia unui nou stadion, extinderea liniilor 15 şi 16 de troleibuz pe strada Lidia, dar şi proiectul existent pentru Şcoala Waldorf, cu noi spaţii de învăţământ, o grădiniţă şi o cantină, pentru realizarea acestei investiţii fiind necesar un plan urbanistic zonal.

Cetăţenii au fost informaţi de reprezentanţii Instituţiei Arhitectului-şef că, în Zona Soarelui (din punct de vedere al funcţionalităţii, una din cele mai privilegiate din oraş), prevederile noului PUG va trebui să se refere la îmbunătăţirea calităţii spaţiului public, crearea de noi spaţii verzi, reglementarea construcţiilor şi a accesibilităţii inlcusiv prin realizarea de piste pentru biciclete. Traficul va fi reglementat prin concretizarea studiilor întocmite la nivelul întregului oraş.

În general, se intenţionează introducerea unor prevederi mult mai precise cu privire la funcţiuni în noul PUG. În acest sens, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Primăria va continua consultarea prin consiliile de cartier şi în perioada imediat următoare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.