Ce trebuie sa faca taximetristii din Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.03.2014 22:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Incepand cu data de 17 martie 2014, toti transportatorii autorizati persoane fizice, intreprinderi familiale si persoane juridice se vor prezenta in vederea eliberarii autorizatiilor taxi cu valabilitate prelungita si a ecusoanelor aferente in Municipiul Timisoara, str. Iuliu Maniu, nr. 29, conform programarii prezentata in anexa.
 In cazul in care unul/mai multi transportatori autorizati nu se prezinta la data si ora stabilita pentru eliberarea autorizatiilor taxi cu valabilitate prelungita si a ecusoanelor aferente, autoritatea de autorizare nu permite prezenta acestora la o alta data si alta ora.
Pentru operativitate, transportatorii autorizati persoane fizice, intreprinderi familiale si persoane juridice se vor prezenta cu autorizatia taxi in original, ecusoanele aferente indepartate de pe portierele autovehiculului si stampila in vederea semnarii si parafarii contractului de delegare.
Autovehiculele autorizate taxi vor fi dotate cu aparate de taxat, statii radio de emisie-receptie si lampa taxi - toate in stare de functionare si vor avea insemne, inscrisuri si elemente de culoare ale caroseriei - integral galben/integral alb.
Ecusoanele TAXI se vor monta pe portierele spate stanga/dreapta, imediat sub nivelul geamului, fara a afecta banda sah.
Linia mediana orizontala a caroseriei, sub nivelul geamului, va fi marcata permanent pe partile laterale, pe toata lungimea portierelor, de o banda dubla de carouri tip sah, de culori alternative alb si negru, de dimensiuni 3 x 3 cm.
Pe portierele din fata ale taxiului se aplica inscrisuri privind valorile tarifelor de distanta (lei/km), practicate pe timp de zi si pe timp de noapte si exterior de dimensiunea unui format A4 cu inaltimea de 210 mm si inscriptionat cu negru pe fond alb, cu caractere avand inaltimea de 30 mm, vizibile de la cel putin 5 metri.
Taxiul trebuie sa aiba afisat in interior la loc vizibil, o lista care sa poata fi consultata de catre client, cuprinzand titularul legal al autorizatiei taxi si tarifele de distanta, de stationare si de pornire, pe timp de zi si pe timp de noapte si exterior, purtand stampila Autoritatii de Autorizare, precum si un ecuson cuprinzand numele si fotografia conducatorului auto.
Orice inscrisuri sau simboluri aplicate pe partea exterioara a taxiului, care reprezinta publicitate pentru terti, nu sunt admise de catre Autoritatea de Autorizare fara avizul acesteia.
Modul de amplasare a inscrisurilor exterioare si interioare specifice activitatii de taximetrie, a ecusoanelor TAXI si a lampii taxi este obligatoriu pentru toti transportatorii autorizati.

Anexa / Programarea transportatorilor autorizati in vederea eliberarii autorizatiilor taxi cu valabilitate prelungita si a ecusoanelor aferente

Documente atasate

Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.