Ce vraji a mai facut Nicolae Robu?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.12.2012 18:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - De când s-a instalat în fotoliul din Primăria municipiului Timişoara, primarul, politehnistul, uselistul şi golgeterul Nicolae Robu vrea să dea impresia că peste Timişoara s-a pogorât duhul sfânt. O fi aşa, nu o fi, cu siguranţă vor afla timişorenii.Mai ales după alegerile din 9 decembrie, când zarurile vor fi aruncate pentru încă patru ani. Şi de când numai este nevoie de declaraţii electorale şi acvarii demolate verbal. Până atunci mai este puţin, aşa că Timişoara se mai poate bucura o vreme de minunile financiare şi tehnico-ştiinţifice ale primarului. Dar nu Nicolae Robu, ci Gheorghe Ciuhandu... 
Staţie de monitorizare la Spitalul Municipal
Achiziţia staţiilor de monitorizare continuă hemodinamică reprezintă o necesitate indiscutabilă a sistemului de sănătate timişorean, care are în componenţa lui secţii A.T.I.(terapie intensivă), în care bolnavii critici şi cei politraumatizaţi au nevoie permanentă de stabilire a tulburărilor de ritm cardiac acute, fibrilaţie, temperatura, tensiunea arterială etc.
Urgenţele medicale ale oraşului sunt dirijate către două unităţi: Spitalul Clinic Municipal şi Spitalul Judeţean, din care doar Spitalul Judeţean are o astfel de staţie de monitorizare hemodinamică.
Necesitatea dotării de urgenţă a Spitalului Clinic Municipal, care deserveşte jumătate din populaţia oraşului, cu un asemenea echipament era absolut necesară.
Staţia de monitorizare permite urmărirea separată pentru fiecare pat/bolnav, iar prin intermediul unui monitor central la care sunt conectate toate monitoarele dintr-o secţie A.T.I. se poate crea o imagine continuă a tuturor bolnavilor critici, politraumatizaţi.
Monitorul central poate înregistra şi alte aparate medicale, cum ar fi cele din sala de operaţie, astfel încât personalul medical are posibilitatea intervenţiei în orice moment pentru bolnavii aflaţi în stare critică. Valoarea aparatului medical în cauză se ridică la 111.476 lei cu TVA.
Ecocardiograf la ASCAR
A fost achiziţionată aparatură medicală, respectiv un ecocardiograf cu sondă endoscopică şi cardiacă. Valoarea achiziţiei este de 493.000 de lei cu TVA.
Reparaţii la bazinul de înot din Dacia
La Complexul Sportiv Bega, compus din Sala de gimnastică şi Bazinul de înot, şi-au desfăşurat activitatea, pentru gimnastică şi înot, peste 1400 de persoane pe săptămână: sportivi, studenţi, practicanţi din rândul populaţiei de toate categoriile de vârsta.
Pe lângă desfăşurarea programului de pregătire, la Complexul Sportiv Bega s-au organizat 9 competiţii sportive de nivel naţional si internaţional, dintre care, la gimnastică şi înot, Cupa DKMT, Cupa Timişoara, Cupa Banatului.
Valoarea lucrărilor de reparaţii executate a fost de 788.964,23 lei, printre care reparaţii cuvă bazin, reparaţii zonă public, instalaţii electrice bazin, reparaţii bazin refacere, instalaţia de alimentare şi evacuare a apei, dotări şi echipamente.
Durata de execuţie a lucrărilor a fost de 5 luni, iar executantul lucrărilor a fost S.C. „GTI SANBOD CONSTRUCT” SRL.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.