Cea mai celebra femeie din Banat ajunge la muzeu

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.12.2012 12:21 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Casa de licitatie Andreas va dona Muzeului de Istorie a Banatului o fotografie de epoca reprezentand-o pe „Femeia in rosu” din Comlosu Mare, ultima iubita a lui John Dillinger, protagonista filmului, romanului si piesei de teatru cu acelasi nume.

John Herbert Dillinger Jr. (n. 1903, d. 1934) a fost un jefuitor de banci în Marea criză din Statele Unite ale Americii. El a fost acuzat, dar niciodată condamnat, pentru uciderea unui poliţist din East Chicago, Indiana, singura omucidere de care a fost suspect. Împreună cu banda sa, a jefuit peste 20 de bănci şi patru staţii de poliţie. A fost prins de FBI, dar a evadat din închisoare de două ori.
Casa de licitaţii Andreas, înfiinţată încă din anul 1991, scoate la licitaţie peste 100 de obiecte ce fac parte din colecţiile unor renumite familii de colecţionari din Timişoara achiziţionate de-a lungul timpului din Bucureşti, Viena, Paris sau din alte mari capitale ale lumii.
Vizionarea obiectelor se face până în 11 decembrie, pe baza programării, persoanele interesate având posibilitatea să se înscrie şi să trimită ofertele în scris fie contactându-i pe organizatori telefonic, la numerele 0256.434.770 sau 0737.031.548, fie pe adresa de e-mail licitatii@andreasantic.ro sau la sediul firmei.
Catalogul obiectelor poate fi vizualizat şi pe site-ul www.andreasantic.ro.
Programul de funcţionare al galeriei este de luni până vineri între orele 10-17.30, sâmbăta între orele 10 şi 13.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.