Cea mai influenta femeie din Romania, Doctor Honoris Causa la UVT

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.04.2014 16:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor din Timişoara va gazdui vineri, 25 aprilie 2014, cu incepere de la ora 10:30, in amfiteatrul A01 (parter), din cladirea Universitaţii de Vest din Timişoara, ceremonia de acordare a titlului onorific Doctor Honoris Causa lui Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Distincţia de Doctor Honoris Causa Publicorum se acorda personalitaţilor din mediul socio-economic care au avut o contribuţie substanţiala şi de durata la dezvoltarea domeniului in care activeaza, creand un impact pozitiv in cadrul comunitaţii.
Mariana Gheorghe valideaza propriul succes prin cifre de afaceri ce o poziţioneaza pe primele locuri in topurile naţionale şi internaţionale de management.
Vasta experienţa a Marianei Gheorghe se reflecta şi prin premiile şi titlurile onorifice pe care le deţine, fiind primul executiv romanşi singurul manager din Europa de sud-est care a intrat in clasamentul celor mai puternice femei din lumea internaţionala a afacerilor.

In anul 2013 a fost desemnata “Cea mai influenta femeie din Romania” de catre revista Forbes Romania şi “Business Leader of the Year” de catre revista Business Review, iar in anul 2012 revista The Marketer i-a acordat distincţia de "CEO-ul anului".

###

Mariana Gheorghe, Director General Executiv al OMV Petrom, a deţinut diverse poziţii in cadrul a doua mari intreprinderi, Policolor/Romferchim, şi ulterior funcţia de Director General Adjunct al Departamentului de Finanţe Internaţionale din cadrul Ministerului Finanţelor din Romania. A facut parte dintr-o importanta instituţie financiara - Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, in calitatea de Bancher Asociat, Bancher Principal şi, mai apoi, ca Bancher Senior.
Dupa privatizarea Petrom, in anul 2004, Doamna Mariana Gheorghe a devenit membra a Consiliului de Administraţie al Petrom ca reprezentant al BERD, pana in anul 2006, cand a fost numita Director General Executiv al OMV Petrom.

“Sunt convinsa ca prin programele pe care noi le dezvoltam in relaţiile cu universitaţile şi mediul academic in ansamblu vom continua sa identificam proiectele in care sa ne implicam, impreuna cu minunatul corp academic şi entuziasmul studenţilor de la Universitatea de Vest din Timişoara, in realizarea unor obiective de interes comun”, a declarat Mariana Gheorghe, Director General Executiv al OMV Petrom.

“Conferind titlul de Doctor Honoris Causa doamnei Mariana Gheorghe, Universitatea de Vest din Timişoara stabileşte noi parteneriate puternice cu mediul de afaceri, parteneriate al caror beneficiar sa fie comunitatea academica, prin implicarea cadrelor didactice şi a studenţilor in proiecte de anvergura. Avem aproape oameni puternici şi impreuna putem realiza lucruri importante pentru comunitate”, spune rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.