CEAI de facut impotriva CORUPTIEI. Despre solutii, romani, o comunitate onesta si reprezentanti publici integri...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.03.2018 19:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Mişcarea civica Iniţiativa Romania şi colegii din Iniţiativa Timişoara şi OSUT Timişoara, cu sprijinul Ambasadei  Canadei in Romania, Bulgaria şi Republica Moldova, al Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate şi in  parteneriat cu Institutul Francez şi Ambasada Franţei in Romania, organizeaza o seara de ceai şi scurtmetraje  anticorupţie, in Timişoara.

Este vorba de filmele finaliste la concursul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) şi se va discuta apoi despre soluţiile pe care fiecare dintre romani le are la indemana pentru a avea o comunitate onesta şi reprezentanţi publici integri.
”Hai sa ne cunoaştem, sa discutam cu oameni cu potenţial de implicare civica, sa va povestim despre Iniţiativa  Romania, sa auzim despre voi şi comunitatea voastra. Va vom invita sa participaţi la ediţia a II-a a  concursului, sa deveniţi prieteni sau parteneri ai proiectului şi sa colaboram in 2018 pentru a duce mesajul de  schimbare mai departe. Oricare dintre aceste motive v-ar aduce la eveniment, noi vom fi bucuroşi şi onoraţi sa  va avem alaturi”- spun organizatorii.

Intalnirea va avea loc pe 14 martie, incepand cu ora 18.00 in Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Eugen  Todoran”.
La eveniment vor participa, ca invitaţi speciali, Cyrille Fierobe, directorul Institutului Francez din  Timişoara şi profesor universitar Brinduşa Armanca, membru al Grupului pentru Dialog Social.

Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) este un proiect dezvoltat de Iniţiativa Romania şi fundaţia  Friedrich Naumann pentru Libertate, care a debutat in 2017 cu sprijinul Ambasadei Canadei in Romania, Bulgaria  şi Republica Moldova, al Ambasadei Franţei in Romania şi al Institutului Francez şi in parteneriat cu revista  Vice Romania, compania Borsec, postul de radio Rock FM şi platforma de comunicare online IQads.
Ediţia 2017 a proiectului a inclus un concurs de scurtmetraje anticorupţie, un website interactiv anticorupţie  şi o serie de interviuri cu oameni cu merite in combaterea corupţiei. Once Upon a Time in Romania este un  proiect de educaţie civica şi anticorupţie, construit pe baza unui concept cinematografic.
Paginile site-ului se numesc, de exemplu, The Romanian Connection (harta completa a marii corupţii politice), The Good, the Bad, the Corrupt (corelaţia vizuala dintre corupţie şi saracie, dintre corupţie şi lipsa de libertate sau de democraţie), De ce tu? (metode de a raspunde legal agresiunii corupţiei, furtului din bani publici şi abuzului de putere), Return of the Jedi (pentru difuzarea interviurilor anticorupţie), The Fellowship of Good Men (pagina pentru scurtmetrajele inscrise in concurs), Friends (pagina partenerilor proiectului) sau Show Me the Money (pagina de donaţii pentru proiect).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.