Cearta ca la usa ... cortului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.05.2012 15:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara -  Campania electorală din Timişoara încă nu a depăşit nivelul de grădiniţă şi, ceea ce pare mai grav, nici nu-l va depăşi. Mai lipseşte lopăţica de nisip şi cadrul politic ar fi complet.Până una-alta, cearta ca la uşa cortului abundă de ideile şi viziunile despre dezvoltarea municipiului Timişoara. Dar vă fac legătura, în direct, cu Clasa 0 a politicii locale, de unde puteţi admira jocul celor două echipe...

UNIUNEA pentru TIMIŞ (PNŢCD+FDGR) îşi exprimă suprinderea vizavi de campania electorală ilegală promovată de candidatul USL (PNL+PSD+PC), Nicolae Robu.

După ce, cu multe zile înaintea debutului campaniei electorale, reprezentanţii USL au împărţit flyere şi s-au afişat cu însemne electorale în corturile din oraş în care, teoretic, trebuia doar să se ia tensiunea oamenilor, după ce sistemele publicitare tip mesh au fost afişate cu o zi înainte de debutul legal al campaniei, acum reprezentanţii USL comit o nouă ilegalitate.
Cu toate că au solicitat Comisiei de Ordine Publică a Primăriei Municipiului Timişoara aprobare pentru amplasarea unor corturi din care să fie distribuite materiale electorale în diferite puncte din oraş, reprezentanţii USL au montat, de fapt, pe respectivele locaţii sisteme publicitare de mari dimensiuni, lucru nepermis de lege.
Este cu atât mai surprinzător faptul că domnul Nicolae Robu permite şi încurajează acest tip de ilegalităţi cu cât postul pentru care candidează implică asigurarea respectării ordinii publice în oraşul Timişoara. După al treilea caz de ilegalitate comisă de echipele de campanie ale domnului Nicolae Robu, constatăm că, în ceea ce îl priveşte, nerespectarea legii a devenit o obişnuinţă, lucru incorect în primul rând faţă de ceilalţi competitori electorali care au ales să îşi promoveze imaginea cu respectarea legalităţii.
Solicităm celor abilitaţi de lege să ia măsurile cuvenite în acest caz.

Partidul Naţional Liberal constată cu neplăcere că singurele preocupări ale colegilor de competiţie din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat în timpul campaniei electorale sunt victimizarea şi acuzele gratuite. Astfel, PNL Timiş a făcut toate demersurile legale pentru autorizarea de corturi de campanie pentru distribuţie de materiale electorale, solicitând avizul Comisiei de Ordine Publică, deşi acesta nu este obligatoriu din punct de vedere legal în perioada campaniei. În mod logic, avizul a fost pozitiv, având numărul SC2012 – 11535 / 09.05.2012. În consecinţă, PNL a început montarea acestor corturi sau căsuţe, în baza avizului primit.
Dimensiunea corturilor la care se face referire este de 3x3 m, dimensiunea normală a unui cort de campanie. Rolul lor este atât de protecţie, cât şi vizual. Corturile rămân închise în aceste zile din cauza vremii nefavorabile, urmând să se asigure distribuţia de materiale începând, probabil, de miercuri.
Mai mult, deşi sunt montate de o singură zi, corturile au fost vandalizate chiar dacă sunt amplasate în locaţii vizibile, care ar trebui să fie supravegheate de Poliţia Locală. Solicităm Poliţiei Locale să îşi facă datoria şi să supravegheze bunurile de pe domeniul public, îndeplinindu-şi astfel scopul pentru care a fost creată.
Îi invităm pe colegii din PNŢCD să se concentreze în această campanie pe oferirea de soluţii pentru timişoreni şi nu pe victimizări gratuite, atacuri la persoană, vandalizări şi abuzuri ale instituţiilor din subordinea Primăriei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.