Ce-au facut SARBII la doi pasi de TIMISOARA intr-un orasel de nici 6000 de locuitori?... Si fara fonduri europene!... FOTO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.04.2017 20:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Situat la 137 de kilometri de Timişoara şi la doar 114 kilometri de Belgrad, la poalele Carpaţilor, acolo unde raul Pek se varsa in Dunarea albastra, se afla pitoreasca localitate Veliko Gradiste.
Mai presus de toate, un oraşel cochet traditional, cu strazi largi şi o multitudine de gradini cu flori, peluze veşnic verzi şi terase frumos aranjate.
Conform recensamantului din 2011, Veliko Gradiste a inregistrat 5825 de locuitori.
Malul Dunarii, Bazarul vechi, staţiunea turistica Lacul de Argint cu padurile de salcam alb constituie, cum spun cei din Veliko Gradiste, o sarbatoare pentru ochi, un balsam pentru suflet şi o fabrica de sanatate.

In lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, şi-a luat numele de la licarirea argintie a reflexiilor apei pure filtrate de solul nisipos.
Srebrno Jezero (Silver Lake) se afla la nici 3 km de Veliko Gradiste, la gura de varsare a raului Pek in Dunare, şi este  una dintre cele mai renumite destinatii de vacanta din Serbia.
Locaţia se afla mai exact pe malul sarbesc al Dunarii, situata peste Dunare de Moldova Veche.  
Zona Veliko Gradişte ofera vizitatorilor multiple posibilitaţi de vizitare şi agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice şi acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri şi pensiuni, restaurante şi baruri, terenuri de golf şi de tenis, camping şi multe altele.
Tot aici se gaseşte cel mai mare campus sportiv de pregatire pentru baschetul profesionist, simbol al sportului suprem in Serbia.

Zona este şi un loc de pornire in plimbari cu barca şi croaziere pe lac şi pe Dunare, cicloturism sau simple drumeţii.
De aici se poate pleca spre cetatea medievala Ram din apropiere, spre manastiri ortodoxe cu o istorie impresionanta, precum şi in incursiune de pescuit sportiv.
Ca un fapt divers, aici a fost realizata cea mai mare captura de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat in cartea recordurilor.

La doi pasi de Timisoara, Veliko Gradiste din Serbia se va prezenta intr-o conferinta de presa, joi, 6 aprile 2017, la Restaurantul Lloyd, alaturi de primarul orasului Veliko Gradiste, Dragan Milic, si a Organizatiei Turistice Veliko Gradiste.
Va urma o degustare sub semnul bucatariei traditionale sarbe, gastronomie si prezentare culinara, specialitati de ciorba de peste, specialitati la gratar si specialitatea specialitatilor, fasolea GRADISTANAC...

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.