Cei mai buni studenti si elevi IT, la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.04.2012 22:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - StudIT este o sesiune de comunicări pe teme informatice deschisă studenţilor din întreaga ţară, ajunsă la a X-a ediţie, şi va avea loc în perioada 26-29 aprilie 2012 în incinta Universităţii de Vest din Timişoara, unde va avea loc deschiderea, cu începere de la ora 14.
Evenimentul are ca scop stimularea creativităţii şi promovarea valorii studenţilor din facultăţile sau secţiile cu profil informatic, atât pe partea de hardware, cât şi de software. De asemenea se urmăreşte crearea unui spaţiu de prezentare a intereselor studenţilor din domeniul IT, un spaţiu propice interacţiunii dintre studenţii diferitelor centre universitare în vederea colaborării ulterioare.
Proiectul se adresează studenţilor şi liceenilor din România. Vor beneficia în principal de acest proiect un număr de 50 elevi şi studenţi, în cadrul etapei finale.
Organizatorii şi-au propus reunirea pe parcursul a patru zile a celor mai buni studenţi şi elevi de profil din ţară în condiţii optime pentru stimularea spiritului competiţional între aceştia dar şi pentru crearea unui grup unitar în cadrul caruia să se dezvolte colaborări ulterioare.
Un alt obiectiv este realizarea unui contact indirect între student şi potenţialul angajator prin transmiterea rezultatelor concursului firmelor de profil partenere din România.
De asemenea, studenţii au ocazia să relaţioneze cu experţi în domeniul IT, în cadrul unor conferinţe pe diverse teme de actualitate.

Proiectul oferă posibilitatea oricărui student şi elev interesat de acest domeniu să ia parte la activităţile organizate, descoperind astfel alternative la direcţiile de lucru oferite de mediul universitar formal.
Prin urmare, grupul ţintă este reprezentat de studenţii şi elevii pasionaţi de subiecte din domeniul IT din întreaga ţară. În urma promovării evenimentului în toate centrele universitare importante din ţară, vor fi selecţionate cele mai bune proiecte pentru a participa la sesiunea de comunicări. Pe lângă realizatorii acestor proiecte, grupul beneficiarilor este completat de studenţi din Universitatea de Vest, în special din primul an de studiu, care vor asista la prezentările de proiecte şi conferinţele din cadrul StudIT.
Concursul include urmatoarele: Training-uri, Workshop-uri - susţinute de reprezentanţii companiilor partenere, în special; Prezentarea proiectelor - susţinute de catre studenţi participanţi; Activitati de recreere; Dezvoltare profesională.

Iniţiatorii proiectului „StudIT” sunt Asociaţia Studenţilor în Ştiinţe Exacte din Universitatea Timişoara, organizaţie nonguvernamentală, având ca scop declarat promovarea şi apărarea intereselor studenţilor de la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, cât şi implicarea lor în diverse activităţi de voluntariat şi educaţionale care ar contribui la dezvoltarea lor socio-profesională şi ar influenţa pozitiv evoluţia comunităţii din care fac parte şi Departamentului de Informatică din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.