Cel mai asteptat film romanesc al anului, avanpremiera nationala la Timisoara

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.03.2015 20:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Pe 5 martie, timişorenii, precum şi cei din alte 12 oraşe din ţara, vor putea viziona in locaţiile Cinema City, cu o saptamana mai devreme faţa de lansarea oficiala (13 martie 2015), lungmetrajul proaspat premiat la Festivalul International de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, trofeu acordat lui Radu Jude.

'AFERIM!', cel mai aşteptat film romanesc al anului, va avea avanpremiera naţionala la Timişoara in prezenţa echipei.
Evenimentul este programat joi, 5 martie, de la ora 19:30, la Cinema City din Iulius Mall.
Timişorenii vor avea parte de o proiecţie speciala in prezenţa actorilor Teodor Corban, Alexandru Dabija şi a producatorilor Ada Solomon şi Ovidiu Şandor.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romaneşti din ultimii ani, 'AFERIM!' in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui acţiune are loc in Ţara Romaneasca a inceputului de secol XIX.
Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insoţit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristuţiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu.
Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanţa Vintila-Ghiţulescu, producator Ada Solomon.

Din distributie fac parte: Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sarbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept 'o lecţie aspra de istorie, uşurata de umorul deocheat şi de elementele western-ului clasic.
Elegant turnat in alb-negru, pe pelicula de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasa impresia unui concurent puternic, graţie aspectului sau uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzator de amuzant'.
Revista Variety a considerat, la randul sau, ca 'AFERIM !' este cel mai reuşit şi cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, si a constatat ca regizorul roman e in continuare preocupat de 'jocurile de putere şi de 'umilinţele' la care oamenii se supun reciproc.

'AFERIM!' este o productie Hi Film, in coproductie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development Romania, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, in asociere cu EZ Films si cu participarea HBO Romania.

Lungmetrajul 'AFERIM!' va rula in cinematografele din Romania din 13 martie fiind distribuit de Micro Film in colaborare cu Parada Film.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.