Cel mai bine vandut violonist de muzica clasica, la Sala Capitol

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.03.2012 10:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Nigel Kennedy, cel mai bine vandut violonist de muzica clasica din toate timpurile va concerta pentru prima oara la Timisoara. Concertul va avea loc la Sala Capitol in data de 29 Martie 2012, ora 20, sustinut de Filarmonica BANATUL Timişoara.La Timisoara, Nigel Kennedy va sustine un concert de jazz impreuna cu quintetul sau format din Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic si Tomasz Grzegorski.

De peste douazeci şi cinci de ani Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii vioarei şi este, fara indoiala, unul dintre cei mai importanti violonişti pe care i-a produs Marea Britanie vreodata. Tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au adus noi perspective atat repertoriului clasic cat şi celui contemporan.
De la o varsta frageda a fost protejatul lui Yehudi Menuhin si a studiat la scoala acestuia. Dupa moartea lui Menuhin, s-a aflat ca violonistul legendar a finanţat personal educatia lui Kennedy.
In septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera, functie ce a fost detinuta si de Lordul Menuhin.
De-a lungul carierei a sustinut spectacole publice şi private pentru membrii familiei regale britanice şi a fost apreciat cu premii precum „Outstanding Contribution to British Music”, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards si Switzerland’s Gold Rose of Montreux.
Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy detine si un instrument din 1732 produs de catre Carlo Bergonzi din Cremona ce a inlocuit in 1990 in mod surprinzator vioara sa Stradivarius „The Cathedral” .
A colaborat cu artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter şi Jack DeJohnette, printre altii.
Printre piesele ce vor rasuna in Sala Capitol se numara atat compozitii proprii cat si piese Jimi Hendrix precum Purple Haze si 3rd Stone From The Sun.
Evenimentul The Nigel Kennedy Quintet este organizat de catre Mainstage cu sprijiul PLAI.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.