Cel mai important eveniment IT&C dedicat studentilor

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.02.2014 16:34 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Deschiderea proiectului LigaAC LABS 2014 va avea loc in data de 25 februarie, ora 18, in amfiteatrul D1 al Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Timisoara.

LigaAC LABS este un proiect organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatica şi Calculatoare din Universitatea “Politehnica” Timişoara, care are ca scop crearea unui cadru in care studentii sa participe la laboratoarele sustinute de companii de specialitate din mediul privat.

LigaAC LABS este un mediu de dezvoltare al relaţiilor companii-studenţi, al extinderii şi consolidarii cunoştinţelor teoretice ale studenţilor, al dezvoltarii imaginii companiilor in mediul academic, dar şi al pregatirii viitorilor angajaţi.
Principalele obictive ale ediţiei din 2014 sunt extinderea si consolidarea cunostintelor teoretice acumulate de catre studenţi in cadrul facultatii prin metode practice, stabilirea unor oportunitati de relationare intre studenti (viitori angajati) si companii (angajatori), stimularea studentilor in vederea implicarii acestora in proiecte legate de mediul academic, precum şi initierea studentilor in domenii de activitate care nu se predau in cadrul facultatii, dar sunt necesare in vederea unei posibile angajari.

Fiind cel mai important eveniment IT&C dedicat studenţilor, LigaAC LABS reuneşte anual companii de renume precum ACI, Alcatel - Lucent, AtoS, Autoliv, berg Computers, Celestica, Continental, Cloudbase Solutions, DialogData, Hella, Irian, Microsoft, OpEN, Movidius, Saguaro Technology şi SoftBuild.

Pe parcursul celui de-al doilea semestru universitar, studenţii participa la laboratoarele organizate de companii (dupa ce trec de procesul de selecţie), unde intra in contact cu cele mai noi tehnologii aparute pe piaţa.
In urma activitaţilor din cadrul laboratoarelor, studenţii dobandesc experienţa şi astfel işi dezvolta capacitatea de inţelegere a noţiunilor teoretice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.