Cel mai mare festival studentesc de arta si cultura din Romania... a imbatranit!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.01.2016 12:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

StudentFest, cel mai mare festival studenţesc de arta şi cultura din Romania, organizat anual de catre Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), sarbatoreşte anul acesta 25 de ani de existenţa şi se va desfaşura in perioada 19 - 28 mai 2016, la Timişoara.
Festivalul ofera tinerilor artisti posibilitatea de a se exprima liber, de a se dezvolta profesional, dar si de a se promova. Astfel, daca eşti tanar artist şi cauţi o rampa de lansare, te poţi inscrie, pana la 20 aprilie 2016, pentru a participa la StudentFest impreuna cu creaţiile tale.

StudentFest are ca scop promovarea tinerilor artişti din sfere cat mai diverse.
Astfel, cei care au idei şi proiecte proprii in domeniul arta şi cultura, pe care ar dori sa le promoveze prin participarea la o secţiune a StudentFest, se pot inscrie pana la data de 20 aprilie 2016 completand formularul de pe site-ul www.studentfest.ro, la secţiunea artişti.
Printre cele 15 secţiuni din acest an, Arhitectura, Arte stradale, Arte video, Ceramica, Dans, Design Vestimentar, Experimentarium, Fotografie, Grafica, Literatura, Muzica, Pictura, Publicitate, Sculptura şi Teatru, festivalul doreşte sa le ofere tinerilor talentaţi din cat mai multe domenii posibilitatea de a se face remarcaţi.

O caracteristica definitorie a StudentFest este faptul ca festivalul este organizat exclusiv de tineri voluntari, interesaţi de susţinerea şi promovarea artei atat la nivel local, cat şi la nivel naţional şi internaţional.
Avand in vedere acest aspect, tinerii care doresc sa faca parte din echipa de organizare a acestui proiect sunt invitaţi sa se inscrie pana la data de 1 aprilie, completand formularul de pe site-ul proiectului.

In 2016, StudentFest a ajuns la 25 de ani, o varsta importanta pentru un festival de arta prin insaşi valoarea temporala a acestui numar.
De-a lungul ediţiilor, calitatea festivalului a fost recunoscuta atat de public, cat şi de jurii prestigioase.
Astfel, StudentFest este pentru al treilea an consecutiv Proiectul de voluntariat al anului in Romania in domeniul Arta şi Cultura, premiu acordat in cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor (pentru ediţiile 2013, 2014 şi 2015) şi pentru al patrulea an la rand Cel mai bun Proiect de Tineret din judeţul Timiş, premiu acordat in cadrul Galei Proiectelor pentru Tineret Timiş (pentru ediţiile 2012, 2013, 2014 şi 2015).
De asemenea, de-a lungul anilor StudentFest a caştigat premii şi a obţinut mai multe locuri pe podiumul domeniului Arta şi Cultura şi la bine-cunoscuta Gala a Societaţii Civile (locul I in 2005, locul  II in 2010 şi locul III in 2011).
Toate aceste premii sunt o garanţie a succesului formatului festivalului, fiind un reper pentru artiştii ce-i trec pragul.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.