Cel mai mare hackathon din vestul tarii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.10.2014 18:17 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - In perioada 17-19 octombrie, in incinta CRAFT, va avea loc cel mai mare hackathon organizat vreodata in vestul ţarii. 

Prin acest eveniment, organizatorii işi propun sa aduca impreuna 500 de oameni preocupati de tehnica, pornind de la programatori cu experienţa, designeri, hackeri pana la studenţi şi copii pasionaţi de IT.

HackTM urmareşte a fi cel mai mare hackathon organizat de catre comunitaţile IT din Romania, avand pe lista o mulţime de proiecte pe care doresc sa le realizeze efectiv in cadrul celor 3 zile de eveniment.
Cei care vor da viaţa proiectelor propuse de organizatori sunt tocmai participanţii care vor fi organizaţi pe echipe de lucru, pe diferite proiecte pentru care şi-au manifestat interesul in momentul inscrierii şi luand in considerare aria lor de expertiza.
Categoriile pentru care pot opta cei interesaţi de eveniment sunt: web şi mobile, hardware, game development, open-source, city projects, kids coding.
Pentru fiecare categorie in parte se vor propune o serie de proiecte care vor fi create de la zero sub atenta indrumare a mentorilor, care vor coordona activitatea intregii echipe de lucru.
Categoria „City Projects” este destinata proiectarii şi implementarii proiectelor cu impact la nivelul comunitaţii timişorene, avand la baza misiunea de a imbunataţi calitatea vieţii urbane prin valorificarea datelor deschise.
Fiind o categorie care propune o serie complexa de proiecte, track-ul va fi coordonat de catre Asociaţia Smart City impreuna cu Primaria Municipiului Timişoara, Departamentul de Servicii Online şi Design al Guvernului Romaniei, Universitatea Politehnica Timişoara şi Coaliţia pentru Date Deschise.
HackTM este una din modalitaţile in care comunitaţile IT din Timişoara doresc sa sarbatoreasca ”European Code Week”, Saptamana Codarii implementata la nivel European in perioada 11-17 octombrie şi prin care afirma importanţa unor astfel de evenimente care aduc intr-un cadru productiv specialiştii şi pasionaţii de IT din Romania şi Europa.
Pentru mai multe informaţii se poate accesa hacktm.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.