Cel mai mare targ de cariera din Banat. Afla ce salarii ofera companiile!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.10.2015 15:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ediţia cu numarul 7 Angajatori de TOP Timişoara se va desfaşura saptamana viitoare, vineri şi sambata, pe 16-17 octombrie la Centrul Regional de Afaceri.
La eveniment vor fi prezente 50 de companii, care vor oferi peste 2000 de oportunitaţi de cariera.

Statisticile arata ca majoritatea companiilor ofera o remuneraţie financiara in intervalul 400 € - 700 €, pachete de relocare, precum şi beneficii neconvenţionale precum organizarea de schimburi interculturale, existenţa unor spaţii de relaxare speciale pentru angajaţi, precum game rooms şi biblioteci.
Estimarile companiilor in privinta salarilor variaza insa in functie de nivelul de experienta. In plus, vizitatorii la targ au posibilitatea de a se inscrie la cele 19 conferinţe şi workshop-uri susţinute de companii.

Beneficii salariale şi non-salariale.

Chiar daca ofertele de job-uri se adreseaza candidaţilor cu pregatire in domenii diferite, pachetele salariale oferite de angajatorii care vor fi prezenţi la Timişoara sunt atractive, indiferent de aria de activitate a companiei.
In urma informaţiilor primite din partea companiilor, a reieşit ca majoritatea angajatorilor ofera o remuneraţie cuprinsa in intervalul 400 € - 700 €.
Astfel, cele mai numeroase pachete salariale se incadreaza intre 400-500 € (24%) si 500-700 € (24%), urmate de sumele incadrate intre 300-400€ (18%).
Exista şi poziţii, in majoritatea lor dedicate candidaţilor senior-level, remunerate cu sume cuprinse intre 700-1000€ (15%) şi 1000-1500€ (12%), in timp ce salariile peste 1500 € sunt oferite de 9% dintre angajatori. Estimarile companiilor in privinta salarilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de specializarea candidatului, rezultatele obtinute anterior, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, etc.
Oportunitaţile de cariera prezentate de companii intrec salariile medii din Romania şi sunt deschise pentru orice nivel de cariera, atat pentru persoane senior-level cat şi pentru cele entry-level.

In plus, companiile ofera şi o serie de alte beneficii non-salariale. 

In urma rezultatelor studiului “Cei mai doriţi angajatori 2015” a reieşit ca principalele 3 criterii care i-ar determina pe candidaţi sa se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii si posibilitatea de dezvoltare profesionala.
La aceasta ediţie, Angajatori de TOP Timişoara, aproximativ 61% dintre angajatori ofera pachete de relocare pentru candidaţii pe care ii selecteaza.
Acest aspect demonstreaza tendinţa angajatorilor sa recruteze candidaţi bine-pregatiţi din toate zonele ţarii, dar sa pastreze, concomitent, nivele salariale satisfacatoare pentru angajaţii lor şi in concordanţa cu pregatirea şi experienţa acestora.

Beneficii neobişnuite oferite de companiile prezente la targ.

In afara beneficiilor multiple oferite de companii, in privinţa pachetelor salariale sau de relocare, exista şi angajatori care se axeaza pe alte metode prin care sa menţina candidaţii satisfacuţi şi motivaţi la job.
Printre acestea se numara existenţa unor spaţii dedicate relaxarii, precum game rooms şi biblioteci.
In plus, unele companii pun la dispoziţia angajaţilor şi metode neconvenţionale precum biciclete, disponibile pentru utilizare de catre angajaţi sau posibilitaţi de dezvoltare profesionala prin organizarea de workshop-uri sau cursuri in centrele din ţara sau in strainatate.  
Din experienţa ediţiilor anterioare, recrutorii şi-au indeplinit in proporţii ridicate planurile de recrutare.
Peste 35% dintre aceştia au declarat ca au avansat discuţii cu  20-50 de candidaţi, in timp ce 29% au fost impresionaţi de 10-20 de candidaţi, iar 29% dintre specialiştii HR au demarat discuţii in vederea angajarii cu mai puţin de 10 candidaţi prezenţi la Angajatori de TOP Timişoara.

Aspecte semnalate de companii. Ce probleme intampina candidaţii in etapele de recrutare?

Una dintre cele mai frecvente greşeli ale candidaţilor este redactarea CV-ului, 43% dintre angajatori semnaland acest fapt, in timp ce, pe a doua poziţie se situeaza maniera in care aceştia se prezinta la interviu (30%), iar pe a treia o inţelegere defectuoasa a modului de aplicare la poziţiile disponibile (17%).
La ediţia din aceasta toamna Angajatori de TOP Timişoara, va exista un stand, CV Experts, unde specialişti HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere in ceea ce priveşte redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mari şansele de angajare.
Fie ca aceştia sunt la inceput de cariera, fie ca sunt profesionişti cu peste 5 ani experienţa, specialiştii de la standul CV Experts le pot oferi sfaturi valoroase in ceea ce priveşte redactarea CV-ului.
Astfel, cei care doresc sa aplice la poziţiile din companiile prezente se asigura ca CV-ul lor exprima puncte importante, precum şi abilitaţi semnificative pentru angajator.

19 workshop-uri şi conferinţe la Angajatori de TOP Timişoara.

SkillShops: In cadrul acestor workshop-uri candidaţii pot afla sfaturile specialiştilor in recrutare, ce poziţii sunt deschise in companii, dar vor avea posibilitatea sa dezvolte şi abilitaţi importante, precum comunicare eficienta, tehnici de negociere şi vanzare, munca in echipa, stiluri de leadership, orientarea catre client, managementul timpului, metode de prioritizare şi eficientizare, etc.
TechLabs: Aceste workshop-uri vor oferi informaţii despre ultimele noutaţi şi cele mai inovatoare proiecte din domeniul IT.
TechTalks: In cadrul acestor conferinţe, specialişti din companiile prezente le vor prezenta participanţilor detalii  despre ultimele tehnologii utilizate şi cum funcţioneaza acestea, dar şi beneficiile şi provocarile intalnite.
Angajatori de TOP Timişoara va avea loc incepand cu ora 10.00 la Centrul Regional de Afaceri intre 16-17 octombrie, accesul fiind gratuit, in baza prezentarii CV-ului Barcode.
Detalii despre eveniment, companiile participante şi programul workshop-urilor pot fi regasite la secţiunea dedicata targului pe www.hipo.ro.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.