Cele mai bune idei de afaceri vor primi un grant de 20.000 euro

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.08.2015 12:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultura Timiş este singurul partener oficial din Romania al Programului Climate-KIC, principala iniţiativa de inovare climatica a Uniunii Europene şi cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa, axat pe atenuarea şi adaptarea la schimbarile climatice.
In aceasta calitate, prin Programul de Incubare / Accelerare, CCIAT ofera sprijin start-up-urilor inovative in planificarea afacerii, in tehnici de prezentare şi negociere şi alte abilitaţi de afaceri.

Se ofera acces la reţeaua internaţionala Climate KIC (masterclass-uri europene, oportunitaţi de expunere la nivel global), precum şi sprijin financiar direct (grant) de pana la 20.000 euro, pentru a facilita transpunerea unei idei in viaţa reala.
In acest sens, CCIAT invita antreprenori motivaţi, care au o idee de afaceri inovatoare şi / sau fac dovada de utilizare a unei tehnologii de ultima generaţie, cu un puternic impact climatic.

Ideile de afaceri trebuie sa fie bine conturate, inovatoare şi sa aiba legatura cu tematica schimbarilor climatice: servicii noi, produse noi, tehnologii noi, verzi, reciclabile etc.
Programul de Incubare / Accelerare funcţioneaza similar unui incubator / accelerator de afaceri, in sensul ca un individ (sau o echipa) cu o idee buna, sa ajunga ca intr-un termen scurt (aprox. 1 an) sa dezvolte o afacere competitiva pe piaţa.

Programul cuprinde trei etape (nivele) care se parcurg succesiv şi prin care se triaza ideile de business: Prima etapa este un bootcamp de 5 zile la Budapesta, in septembrie 2015, unde vor avea loc cursuri şi workshop-uri intensive pe tematici generale de business (management, marketing, distribuţie, planuri de afaceri, investitori, piaţa etc.); Cea de-a doua etapa inseamna realizarea unui plan de acţiune personalizat şi care presupune mentorat, coaching, vizite de studiu etc.; In ultima etapa are loc testarea efectiva pe piaţa a ideii şi identificarea / atragerea  de investitori.
Cele mai bune idei vor primi un grant de 20.000 euro.

Participarea in toate etapele este gratuita (transport, cazare, masa).
Intreg programul se desfaşoara in limba engleza.
Inscrierea in program reprezinta o scurta descriere a ideei inovatoare. Termen limita: 10 august 2015.
Cei interesaţi pot cere mai multe detalii la CCIAT, tel: 0372185286, email: cbadulescu@cciat.ro, Cristina Badulescu - responsabil program.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.