Centenar Claude Simon la Institutul francez

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.10.2013 18:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Laureat al Premiului Nobel pentru literatura in 1985, Claude Simon (10 octombrie 1913 – 6 iulie 2005) ramane unul dintre principalii reprezentanti ai modernitatii literare franceze.
Cu ocazia centenarului nasterii sale, Institutul francez din Timişoara gazduieşte o expoziţie de afişe care retraseaza viata autorului lucrarii „Les Géorgiques / Georgicele”, confruntand extrase literare din operele sale cu creaţii ale marilor pictori ai secolului XX.
Afişele expoziţiei aduc in atenţia publicului o serie de picturi, fotografii şi desene realizate de Claude Simon, printre care sunt inserate fragmente din carţile sale.
Fiecare afiş este tematizat printr-o bipolarizare a doua cuvinte: „Montaj”/ „Document”, „Biblic”/„Umanitate”, „Dezordine/Probabilitaţi”, „Feţe”/„Maşti” etc…
O ocazie unica de a descoperi sau de a redescoperi acest scriitor discret care a produs o opera de o calitate indiscutabila.
Cu ocazia vernisajului va avea loc şi o lectura publica bilingva a unor fragmente din opera autorului cu participarea elevilor de la Liceul Jean Louis Calderon, sub indrumarea prof. Ana Maria CIOCANI.
Vernisajul va avea loc joi, 10 octombrie, de la ora 18, la Institutul Francez Timisoara (Bd. C.D. Loga nr. 46), expozitia fiind gazduita in perioada 10 - 31 octombrie 2013.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.