Centrele comerciale si pietele agroalimentare, controlate la evaziunea fiscala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.11.2013 17:04 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara -  Peste 1100 de kg de carne si 330 kg de legume si fructe indisponibilizate de politisti in urma controalelor efectuate intr-un centru comercial din Timisoara.

Peste 70 de politisti de investigare a fraudelor, rutiera si ordine publica au efectuat, in aceasta dimineata, controale la 48 de societati comerciale din cadrul unui complexe comercial din Timisoara.
Echipele mixte de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitara, daca documentele de transport sunt conforme cu realitatea, concordanta intre stocurile criptice si faptice, documentele de provenienta a marfurilor, respectarea prevederilor legale in intocmirea documentelor fiscale si contabile, respectarea conditiilor de depozitare si comercializare a marfurilor alimentare, precum si verificarea situatiei contractuale a angajatilor
De asemenea, au fost monitorizate, prin amplasarea de filtre rutiere, pe principalele cai de acces din municipiu, transporturile de marfuri de import intracomunitare, in special de carne, produse din carne congelate, legume-fructe si obiecte ornamentale.

Politistii au aplicat 49 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 270.000 de lei.
De asemenea, politistii au indisponibilizat in vederea confiscarii, 1110 kg de carne de pasare, 330 de kg de legume si fructe, obiecte ornamentale, jucarii, bauturi alcoolice, in valoare totala de 67.000 de lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.