Cerul de la capatul Terapiei Intensive

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 23.02.2012 17:02 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic Judeţean Timiş are, începând de la 23 februarie, o nouă faţă şi un nou conţinut mai aproape de ceea ce se numeşte sistem de sănătate de nivel european.
Aşadar, cel puţin din punct de vedere al dotărilor, secţia de terapie intensivă a intrat în rândul lumii, după ce de prin toamna anului 1974, când Spitalul Clinic Judeţean şi-a început activitatea cu 1030 de paturi şi 13 sectii clinice, lucrurile au cam încremenit într-o inerţie a lipsurilor.
Pacienţii care vor fi internaţi de acum la Terapia intensivă din SCJT vor beneficia de cele mai bune condiţii, cu aparatură de ultimă generaţie la capul patului, pat care şi el este de tip modern, de uşi cu senzori şi, nu în ultimul rând, cu ... imagini plasate pe tavanele saloanelor, în care bolnavul poate privi cerul sau flori care să-i creeze o altă stare de spirit.
Pentru modernizarea secţiei s-au cheltuit vreo două milioane de euro şi diferenţa dintre vechi şi nou se poate observa cu uşurinţă în acest moment în cadrul Spitalului Judeţean, fiind zone destul de multe în care se simte secolul 19 când treci printre pereţii scorojiţi.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.