Ceva miroase urat in scandalul Hexipharma. Cine si de ce a dus o campanie furibunda?

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.08.2016 19:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Traian Basescu:

”Temperatura scandalului "HEXI PHARMA" a scazut suficient pentru a putea fi discutat raţional.
Ma intreb: şi daca “HEXI PHARMA” a fost o inscenare uriaşa profitand de cateva inadvertenţe sau de cateva probe trucate deliberat sau accidental şi trimise la ICECHIM?
Cateva realitati si intrebari mi-au creat şi continua sa-mi creeze suspiciuni puternice:
1. Nu este posibil ca SRI sa nu fi captat informaţia despre o diluare sistematica, consistenta şi pe termen lung a dezinfectanţilor cu care au fost aprovizionate sute de spitale, inclusiv spitalul SRI.
2. Nu este posibil ca managerii a sute de spitale şi probabil mii de medici sa nu fi sesizat aprovizionarea pe termen lung şi sistematica a spitalelor cu dezinfectanţi puternic diluaţi, daca acest lucru ar fi fost o realitate.
3. Resping hotarat ideea ca sute de manageri şi medici romani au sacrificat vieţile bolnavilor de dragul unei şpagi, fie ea şi relativ consistenta raportata la salariile din sanatate.
4. Resping ideea ca mult blamata Comisia de Biocide de pe langa Ministerul Sanataţii a tolerat ca, ani de zile, spitalele din Romania sa fie aprovizionate cu dezinfectanţi puternic diluaţi.
5. Oare intamplator ministrul sanatatii din acea vreme, Achimas Cadariu, a fost extrem de rezervat in a se aseza in siajul scandalului?
6.Şi mai este o intrebare: daca timp de mulţi ani "HEXI PHARMA" a vandut dezinfectanţi diluaţi,pe 30 la suta din piaţa romaneaca, cum se face ca nu a ţipat concurenţa ?
Cu siguranţa, medicii au fost umiliţi şi copleşiţi de campania furibunda dusa prin presa impotriva „HEXI PHARMA”, dar şi impotriva medicilor care, acum, se gandesc sa-şi urmeze colegii care lucreaza in strainatate (oare aceasta sa fi fost miza?).
Ceva nu se leaga, ceva miroase urat in acest scandal.
PS - Pe amatorii de speculaţii, ii previn ca nu am avut şi nu am nici un fel de legaturi sau interese legate de „HEXI PHARMA”, dar ma intereseaza in cel mai inalt grad situaţia sistemului de sanatate din Romania”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.