CHINEZII vor ca DRUMUL MATASII sa treaca si prin TIMISOARA

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.02.2016 11:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Vineri, 19 februarie 2016, cu incepere de la ora 16, la sediul CCIAT din P-ţa Victoriei nr.3, se va desfaşura intalnirea conducerii CCIAT şi a reprezentanţilor comunitaţii de afaceri timişene cu ambasadorul republicii Kazahstan in Romania, Daulet BATRAŞEV.

Aflat intr-o vizita oficiala in judeţul Timiş, Daulet BATRAŞEV doreşte sa se adreseze firmelor interesate in a dezvolta relaţii de afaceri cu omologi din Kazahstan, cat şi pentru a explica conceptul de “Drum al matasii”.  

„Drumul Matasii” este un proiect care are  rolul de a facilita relaţiile comerciale dintre Europa şi Asia, prin imbunataţirea legaturilor politice şi economice, dezvoltarea infrastructurii de transport şi reducerea barierelor din calea comerţului şi a investiţiilor.
Romania ar urma sa fie una dintre tarile prin care va trece Drumul Matasii, conform celor mai recente planuri ale initiatorului de proiect, guvernul chinez.

La inceputul acestui an, ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania a declarat ca prioritaţile pentru 2016 sunt dezvoltarea relaţiilor economice bilaterale  si cooperarea dintre camerele de comerţ din cele doua ţari, in sectoare specifice, cum ar fi transporturile  si telecomunicaţiile, sectorul energetic şi industriile adiacente.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al Romaniei din Asia Centrala, schimburile comerciale dintre cele doua state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, in valoare de 885,85 milioane euro.
Exporturile Romaniei s‐au ridicat la valoarea de 35,89 milioane euro iar importurile la 849,96 milioane euro.

In contextul in care republica Kazahstan ar putea sa devina centru regional de tranzit pentru “noul drum al matasii” şi avand in vedere proiectele de diversificare economica ale republicii Kazahstan, mai multe firme locale şi-au exprimat dorinţa de a participa la eveniment şi, in acest sens, au transmis prezentari ale firmei şi interesul de colaborare cu republica Kazahstan.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.