Chirugie cardiovasculara la Timisoara pe paturi (sponsorizate) germane

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2013 18:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Cooperarea dintre Klinikum Coburg, Deutsch Rumänische Fördergemeinschaft şi Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara s-a materializat, de curând, când clinica din Timişoara a beneficiat de o importantă sponsorizare din partea partenerilor din Germania, sponsorizare constând în echipamente medicale şi materiale.
Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a primit materiale în valoare de aproximativ 30.000 de euro, printre care mănuşi chirurgicale, dezinfectanţi, pansamente, perfuzoare şi multe altele.
În ceea ce priveşte echipamentele medicale, au fost primite 30 de paturi care vor dota saloanele din clădirea nouă a Institutului.
Colaborarea instituţională care va conduce la creşterea capacităţii de acomodare a IBCV s-a stabilit în baza relaţiei de prietenie dintre profesorul Marian Gaşpar, şeful secţiei de chirurgie cardiovasculară, doctorul Marian Brânzei de la Deutsch Rumänische Fördergemeinschaft şi Mario Bahmann de la Klinikum Coburg.
Sprijinul primit din Germania nu se opreşte aici, existând premisele ca sponsorizarea să fie urmată de o a doua etapă, în cadrul căreia să se mai primească 50 de paturi, monitoare şi alte echipamente medicale de care Institutul are nevoie pentru a da în folosinţă clădirea nouă, care ar permite creşterea numărului de pacienţi trataţi la Timişoara pe an, cu aproximativ 50%.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.