Cinci laureati UNITER intr-o Neintelegere la Teatrul German

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 17.01.2013 16:08 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Teatrul German de Stat Timişoara anunţă reluarea apreciatei producţii „Neînţelegerea” de Albert Camus duminică, 20 ianuarie 2013, ora 19,30 pe scena de la sediu.

Capodopera dramaturgului francez aduce în prim-plan povestea unei bătrâne mame şi a fiicei sale, care nu îl recunosc pe fiul, respectiv fratele întors acasă după o îndelungată pribegie. Fiul se prezintă ca fiind un simplu călător, ceea ce va genera un deznodământ neaşteptat al acestei stranii întâlniri.

Spectacolul timişorean sub bagheta regizorală a lui László Bocsárdi a fost inclus în luna noiembrie în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru unde a beneficiat de două reprezentaţii pe scena Operei Naţionale Bucureşti. Bocsárdi însuşi a fost distins în anul 2012 cu premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru cea mai bună regie. Costumele sunt creaţia scenografei Dobre-Kóthay Judit, la rândul său laureată în 2012 a premiului UNITER pentru întreaga activitate.

Interpretează actorii Teatrului German Georg Peetz, Ida Jarcsek-Gaza, Ramona Olasz şi Ioana Iacob, iar alături de ei spectacolul beneficiază de participarea extraordinară a actorului Sorin Leoveanu de la Teatrul Naţional din Craiova, care a obţinut de asemenea anul trecut premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal. Muzica originală a sepctacolului a fost compusă de Könczei Árpád, deţinătorul premiului special al UNITER pentru muzică de teatru, acordat în 2012.

Reprezentaţia se traduce în limba română. Astfel, spectatorii care nu stăpânesc limba germană vor avea ocazia să urmărească versiunea scenică în limba română semnată de  Alice Georgescu, laureată în 2009 a premiului UNITER pentru întreaga activitate de critic de teatru.

Ca o noutate, biletele pot fi cumpărate şi plătite prin Internet pe site-urile teatrulgerman.ro sau biletmaster.ro. Bineînţeles ele sunt disponibile şi la agenţia teatrală din str. Alba-Iulia nr. 2.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.