Cine are cea mai tare casa din cartier?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.04.2013 12:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Studenţii de la Facultatea de Arhitectură din Timişoara, prin Asociaţia de la Patru, propun timişorenilor, în premieră, un exerciţiu de coeziune civică şi de conturare a opiniei publice asupra arhitecturii oraşului.
În contextul unei slabe comunicări între locuitorii oraşului şi arhitecţi, asociaţia se adresează pentru prima dată publicului larg, încurajând un dialog deschis, prin concursul ”Casa care-mi place”.
Studenţii urmăresc apropierea cetăţenilor de valoarea artistică a fondului construit printr-o abordare nouă a relaţiei cu oraşul.
În perioada aprilie – august, timişorenii au ocazia să propună şi/sau să voteze, pe o platformă online (www.casacare-miplace.ro), fotografia casei preferate din cartierul în care locuiesc.
În acelaşi timp, arhitecţii vor propune case fără posibilitate de vot, dar a căror calitate arhitecturală va fi explicată.
La finalul perioadei de propuneri şi vot, se vor face cunoscute casele câştigătoare, iar cei care le-au propus vor fi premiaţi.
În urma rezultatelor, vor avea loc o expoziţie şi o discuţie publică, la care vor participa şi specialişti (arhitecţi, sociologi), încurajându-se astfel dialogul între părţi şi lăsând participanţilor libertatea de a asimila sau contesta rezultatele.
Proiectul are un caracter unic prin dimensiunea sa, prin numărul mare de persoane pe care îl implică.
Acesta urmăreşte conturarea identităţii cartierelor timişorene şi totodată formularea unei viziuni globale în legătură cu percepţia cetăţenilor asupra spaţiului construit prin realizarea unei baze de date cu cele mai apreciate construcţii timişorene.
Îndeplinirea scopului acestui proiect fiind direct influenţată de numărul celor care vor accesa site-ul, studenţii doresc să apeleze la simţul civic al timişorenilor, provocându-i să iasă din sfera de confort, pentru a ajuta la construirea în timp a unei imagini mai armonioase a oraşului în care trăim.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.