Cine e in spatele... vinului de la Recas?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.09.2013 13:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Vinurile produse de Cramele Recas vor fi vinificate sub supravegherea a unei echipe extinse de oenologi, formata din trei vinificatori straini, Hartley Smithers, Nora Iriarte si David Lockley si unul roman, Florin Voloaca.
Incepand cu sfarsitul lunii august, cand a inceput recoltarea strugurilor, cei trei vinificatori, Hartley, Nora si David, si-au concentrat cunostintele, experienta si stilurile de vinificare, pe un sigur scop, acela de a crea vinuri exemplare.
Diego Tomassi, profesor de viticultura la Universitatea Padova din Italia, consultant viticultural la Masi, este consultantul cu care Cramele Recas lucreaza deja de doi ani, ajutand la mentinerea calitatii vitei de vie si a strugurilor.
Pentru Hartley Smithers acesta este al noualea an in care se ocupa de crearea vinurilor de la Cramele Recas.
Nascut la Sidney, Hartley si-a transformat pasiunea pentru vin intr-o meserie care l-a adus, in scurt timp, pe culmile succesului.
Studiile realizate la prestigioasa scoala Roseworthy si continuate la facultatea de oenologie din Adelaide, Australia, s-au concretizat in primul vin, produs la varsta de 16 ani.
Ulterior, a lucrat cu importante regiuni viticole si crame australiene, precum Hunter Valley, Barossa Valley, McLaren Vale si Cassela Griffith.
A produs vinuri in Spania in Regiunile din Navarra, la Rioja si Campo de Borja, in Argentina, Cipru, Chile, chiar si Zimbabwe. Hartley Smithers este un vinificator veteran, experienta sa ingloband peste 50 de recoltari, din toate regiunile de productie de vin din lume.
Nora Iriarte s-a alaturat echipei de la Cramele Recas in 2009.
Nascuta in regiunea Pamplona din Spania, Nora a absolvit Universitatea din Bordeaux in 1997, devenind in scurt timp oenolog la cramele din faimoasa regiune viticola.
A lucrat cu Chateaux de Fleur de Petrus, Bodegas Rioja LAN, Principe de Viana si Casella Wines.
Sosit tocmai din Africa de Sud, David Lockely il asista pe Hartley Smithers si este oenolog permanent la Cramele Recas.
David Colin Lockley si-a inceput cariera de producator de vinuri la crama sud-africana Blaauwklippen, acumuland o experienta care acopera de la cultivarea propriu-zisa a strugurilor, pana la producerea de vinuri variate, inclusiv spumante.
Oenologul a fost premiat constant pentru vinurile produse, incepand in 1997 cu Premium Veritas Gold pentru vinul Merlot Inanda, ulterior obtinand distinctii importante precum cele patru stele oferite de Decanter Wine Magazine pentru cupajul Cabernet Merlot produs in 2001.
La Cramele Recas, David se ocupa de tot vinul imbuteliat, de la recolta, cupajare si control de calitate, pana la partea de achizitie si de dezvoltat noi tehnologii de viticultura pentru parcelele destinate vinurilor de top.
Cramele Recas este, probabil, singura crama cu o echipa atat de vasta de vinificatori si consultanti din tari diferite.
Astfel, echipa supravegheaza in permanenta toate aspectele legate de evolutia viei, calitatea naturala maxima a strugurilor, iar, apoi, procesul de vinificare in ansamblul sau, de la culesul strugurilor pana la imbuteliere.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.