Cine nu vrea parcari supraetajate in Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.04.2012 14:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - După mai bine de cinci luni de negocieri, cum susţine consilierul local Traian Stoia, comisia de negocieri pentru realizarea de parcări subterane şi supraterane a propus Consiliului Local aprobarea întocmirii unui draft de contract de asociere în participaţiunecu firma româno-austriacă Kronvest Investment Group SA din Braşov, care intenţionează construirea în regie proprie a trei-patru parcări în zona centrală a municipiului Timişoara.
De asemenea, o altă firmă, Mandelbaum, din Graz, este dispusă să investească într-o parcare în spaţiul de la Continental - Ceasul Floral.
Proiectul de hotărâre privind construirea a cinci parcări subterane, introdus în procedură de urgenţă la ultima şedinţă a Consiliului Local, a fost în cele din urmă respins prin vot. Şi urmează să fie din nou aruncat în arena leilor de pe Bega imediat după Ziua Muncii.

Proiectul de hotărâre prevede aprobarea întocmirii şi înaintării către Consiliul Local al Municipiului Timişoara a unui contract de asociere în participaţiune între Primăria Municipiului Timişoara alături de A.D.P. şi firma Kronvest Investment Group SA din Braşov (firmă româno-austriacă) pentru construirea a patru parcări subterane, precum şi încheierea unui contract similar de asociere în participaţiune cu firma Mandelbaum din Graz pentru construirea unei parcări subterane în spaţiul Ceasului Floral de lângă hotelul Continental, proiectul de contract urmând a fi elaborat de firma de avocatură Popa&Popa.
Până aici lucrurile sunt destul de clare...

Referatul anexat proiectului de hotărâre încurcă oarecum iţele. Vreo trei şefi din Primărie susţin în referat că în procesul-verbal încheiat la şedinţa comisiei de negociere din 6 aprilie 2012 nu se face referire la cele două firme menţionate în proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii local Stoia Traian, Jichici Ciprian, Moldovan Valentin, Bogdan Ciprian, Ciuhandu Ovidiu, Ţoancă Radu şi Moşiu Constantin. De fapt, în procesul-verbal al şedinţei comisiei de negociere se arată că s-a hotărât doar promovarea promovarea unui proiect de hotărâre prin care să se aprobe întocmirea unui draft de contract cu asistenţă juridică din partea casei de avocatură Popa&Popa.
Numai că legea prevede că autoritatea contractactantă este obligată să estimeze valoarea contractului de achiziţie publică şi în funcţie de valoare să aplice una dintre procedurile de achiziţie prevăzute în actele normative.
În plus, nu este posibilă nici aprobarea unui contract de asociere în participaţiune, cât timp nu este încheiat înainte un contract de concesiune între Consiliul Local şi ADP.

Ce se înţelege din toată această zonă crepusculară a Consiliului Local? Păi, unu: există investitori interesaţi, dar nu se ştie sigur cine a negociat... Doi: Cineva vrea să acorde o treabă de făcut unei case de avocatură doar fiindcă sunt frumoşi ochii cuiva de acolo... Trei: toată lumea vrea parcări subterane, numai că sunt unii care nu doresc contract de concesiune între Consiliul Local şi ADP. Patru: urmăriţi unde şi spre cine se duc banii...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.