Cine protesteaza impotriva PSD va fi anchetat pentru INSTIGARE PUBLICA!... IPJ TIMIS a deschis deja doua DOSARE PENALE!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.01.2018 15:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Poliţia judeţului Timiş:

”Poliţiştii fac apel catre cetaţenii care vor sa participe la manifestari publice sa işi exercite dreptul la libera exprimare fara violenţa şi intr-un mod civilizat. De asemenea, daca sunteţi martorul unei infracţiuni va rugam sa apelaţi numarul de urgenţa 112.

In luna decembrie a anului 2017, pe reţelele sociale, cetaţenii au fost invitaţi sa participe la o serie de manifestaţii publice.

Sub protecţia anonimatului, a existat tendinţa ca utilizatorii de buna-credinţa sa fie manipulaţi, cu ajutorul unor tactici ascunse in interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/ştiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenţa).  

In acest context, va informam ca poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean Timiş efectueaza cercetari, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Timişoara, in doua dosare penale intocmite sub aspectul savarşirii infracţiunii de instigare publica.

Facem precizarea ca cercetarile se efectueaza pentru siguranţa comunitaţii şi a persoanelor care participa la manifestaţii, ca urmare a postarilor pe reţelele de socializare a unor mesaje prin care cetaţenii sunt indemnaţi la savarşirea de acte de violenţa.

Instigarea publica este o infracţiune prevazuta de articolul 368 din Codul Penal şi este pedepsita de lege.

Libera exprimare este un drept prevazut de articolul 30 din Constituţia Romaniei. Totuşi, aliniatul 7 al acestui articol prevede expres ca:  ”Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.”

Asiguram toţi cetaţenii ca Poliţia Romana acţioneaza, in sistem integrat, alaturi de celelalte instituţii ale statului, pentru siguranţa comunitaţii şi respectarea drepturilor fiecarei persoane”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.