Cine si cand va urca pe scena festivalului de jazz de la Timisoara?...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 27.06.2015 12:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In perioada 3-5 iulie 2015, Timişoara va gazdui cea de-a treia ediţie a festivalului JAZZ™, care aduce in piaţa Victoriei din Timişoara nume importante din jazzul mondial şi artişti romani de referinţa.

Marcus Miller, compozitor, producator si multi-instumentalist, Marcus Miller este o legenda vie.
Artistul este caştigator a numeroase premii GRAMMY, ca producator, pentru nume precum: Miles Davis, Luther Vandross, David Sanborn, Bob James, Chaka Khan si Wayne Shorter.
Laureat pentru doua albume proprii la categoriile Best R&B si Best Contemporary Jazz Album, Marcus Miller va urca pe scena JAZZ™, impreuna cu Adam Agati, Alex Han, Brett Williams, Lee Hogans, Luis Cato si Mino Cinelu, in data de 3 iulie 2015, de la ora 22:30, in premiera in Romania.

Prince, legenda pop-rock care a facut sold-out la Arena O2 din Londra de 21 de ori, prezinta cel mai recent proiect muzical produs: Liv Warfield şi NPG Hornz (sectiunea de suflatori a uneia dintre cele mai bune trupe formate de Prince).
Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz va aduce pe scena Jazz TM mult jazz, soul si R&B intr-un ritm ametitor.
Concertul va avea loc in data de 4 iulie, de la ora 22:30, de asemenea, in premiera pentru Romania.

Caştigatoare a patru premii GRAMMY, DIANNE REEVES vine la Timişoara cu cel mai recent material discografic, Beautiful Life, conceput atat pentru fanii jazzului, cat şi pentru publicul larg.
Una dintre cele mai puternice voci ale tuturor timpurilor, dupa cum spune Wynton Marsalis, va urca pe scena JAZZ™ in data de 5 iulie, de la ora 22:30, alaturi de Peter, Romero Lubambo, Reginald Veal şi Terreon Gully.

Aufgang inseamna jazz, improvizatie, muzica electronica sau clasica, pian melodic combinat cu trance si energia hardcore-ului, muzica abstracta cu influente orientale, sunete ce se adreseaza atat clubberilor, cat si ascultatorilor ce prefera muzica clasica.
Aufgang vor deschide pentru capul de afis al primei seri de JAZZ™, in data de 3 iulie 2015.

Guillaume Perret + The Electric Epic reprezinta o adevarata gura de aer proaspat pentru scena mondiala de jazz.
Guillaume creeaza un amalgam inovator de jazz contemporan, funk şi metal.
O muzica hibrida, fermecatoare, ce starneşte senzaţii şi lasa imaginaţia sa zboare libera.
Cei care au apreciat concertul lui Ilhan Ersahin alaturi de Istanbul Sessions din cadrul JAZZ™ 2013 vor fi incantaţi de prestaţia quartetului condus de Guillaume Perret in data de 5 iulie 2015, in deschiderea concertului Diannei Reeves.
 
The Ruff Pack reprezinta o compoziţie proaspata şi revigoranta incadrata intre hip hop şi jazz.
Combinand natura improvizaţionala şi complexa a jazz-ului cu “groove”-ul  rustic şi energia frenetica a hip hop-ului, TRP se prezinta sub forma unui trio clasic de jazz.
La Timişoara, pe scena JAZZ™ 2015, vor prezenta hip hop sub forma de jazz in data 4 iulie 2015, de la ora 21:00.
 
Artiştii romani prezenţi la eveniment sunt Brum - trupa nominalizata la Best Electro, la prima ediţie a Premiilor Revistei Sunete, care va urca pe scena in data de 3 iulie 2015, la ora 20, ANA-CRISTINA LEONTE QUINTET - un proiect care aduce impreuna cinci nume sonore ale jazzului romanesc (Ana-Cristina Leonte - voce, Albert Tajti - pian,  Alex Munte - saxofon, Michael Acker - double bass, Tavi Scurtu - baterie), la JAZZ™ in data de 4 iulie 2015, ora 20 şi Exit Oz - un proiect de jazz contemporan creat la Timisoara de Alexandru Iovan, prezent pe scena festivalului in data de 5 iulie, de la ora 20.

Programul JAZZ™ 2015
Vineri 03.07.15          20:00 Brum | 21:00 Aufgang | 22:30 Marcus Miller
Sambata 04.07.15     20:00 Ana-Cristina Leonte | 21:00 The Ruff Pack | 22:30 Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz
Duminica 05.07.15     20:00 Exit OZ | 21:00 Guillaume Perret | 22:30 Dianne Reeves

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.