Cine spala geamurile de la Gara de Nord din Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.02.2014 17:19 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Ca urmare a controlului demarat la iniţiativa primarului Nicolae Robu, incepand de luni, 24.02.2014, poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Disciplina in Construcţii, Ordine Publica, Circulaţie, Inspecţie Comerciala şi Protecţia Mediului au luat o prima serie de masuri in ceea ce priveşte respectarea legislaţiei in zona Garii de Nord.

Astfel, Compania Naţionala de Cai Ferate CFR SA Bucureşti – Sucursala Centrul Regional de Exploatare, Intreţinere şi Reparaţii CF Timişoara a primit somaţie cu termen de soluţionare conform HCL 371/2007 modificata pentru a trece la intreţinerea in stare corespunzatoare a cladirii, efectuarea de reparaţii, amenajari etc, asigurarea repararii, spalarii geamurilor, inlocuirea celor sparte, intreţinere faţada şi asigurarea igienei in cladirile şi incintele in care işi desfaşoara activitatea prin curaţare, deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.
S-a mai constatat ca subpasajul de acces spre zona peroanelor era curat, insa persista un miros greu si  intepator, geamurile cladirii Garii de Nord fiind acoperite cu o pelicula de mazga foarte densa, ceea ce denota ca nu au fost spalate de foarte mult timp.

De-a lungul cailor ferate s-au constatat cantitati semnificative de deseuri urbane imprastiate, rezultate din curatarea vagoanelor de calatori (pet-uri, mase plastice, hartii) si vegetatie ierboasa si lemnoasa crescuta din abundenta si necuratata care creeaza un aspect dezolant si afecteaza negativ peisajul din aceasta zona de interes special.  
In zona depoului, pe acoperisul cladirilor situate in zona pasarelei si a turnului de apa au fost aruncate diferite deseuri urbane de cetatenii din zona care circula  pe pasarela, iar in urma primelor reverificari o mare parte au fost curaţate.
Pentru aspectele de incalcare a normelor legale in vigoare constatate, au  fost intocmite opt procese verbale de constatare la fata locului si au fost stabilite masuri cu termen, pentru curatarea si  transportul deseurilor vegetale si urbane din zona liniilor nefunctionale care apartin societatii situate in triaj, colectarea si sa transportul deseurilor, dezinfectia spatiilor din cladire, deratizarea triajul in zona liniilor nefunctionale, spalarea geamurilor si inlocuirea celor sparte etc.

Pe linie de circulaţie, in urma acţiunilor efectuate in zona impreuna cu liderul de sindicat, poliţiştii locali au aplicat nu mai puţin de 10 sancţiuni conducatorilor auto de taximetre care nu au respectat legislaţia in vigoare, urmand ca astfel de acţiuni sa fie organizate periodic.

Pe linie de comerţ, au fost verificate un numar de 16 societaţi comerciale, 10 dintre acestea fiind sancţionate pentru ca nu deţin acord de funcţionare, cu peste 3500 lei, conform Legii 650/2002.

Poliţia Locala menţioneaza faptul ca astfel de controale pe linie comerciala tot pe teritoriul Garii de Nord au mai fost efectuate şi... in anul 2011, cand au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.