Cine-a pus mopedu-n drum?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.10.2012 18:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie şi ai Biroului Ridicări Auto şi Abandonate au continuat şi în ultima săptămână acţiunile pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislaţia privind oprirea, staţionarea, parcarea şi circulaţia pe drumurile publice,aflate în competenţa Poliţiei Locale. 

Astfel, în această perioadă, au fost aplicate un număr de 139 sancţiuni, în valoare de 31.170 lei.
Dintre acestea 122 sancţiuni au fost aplicate la OUG nr. 195/2002, pentru oprirea sau staţionarea în staţiile Ratt, oprirea sau staţionarea pe trecerea de pietoni, oprirea sau staţionarea în raza de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“, traversarea pietonilor prin locuri nemarcate, pătrunderea cu autovehiculele pe străzi cu acces interzis şi pentru nerespectarea restricţiilor privind tonajul pe anumite sectoare de drum.
Un număr destul de mare a fost constatat în ceea ce priveşte conducerea de mopede fără documente, curs de legislaţie şi echipamente conform prevederilor legale, fiind aplicate 17 sancţiuni la acest capitol.
De asemenea, au mai fost aplicate 3 sancţiuni în valoare de 1800 lei conform HCL nr. 371/2007 pentru parcarea de spaţii verzi sau pe locuri destinate persoanelor cu handicap, 8 sancţiuni în valoare de 1300 lei conform Legii nr. 61/1991 pentru refuz de legitimare sau scandal şi 4 sancţiuni în valoare de 160 lei conform OUG nr. 97/2005 pentru lipsa sau expirarea documentelor. În aceeaşi perioadă au fost ridicate 41 de autovehicule parcate neregulamentar şi au fost aplicate un număr de 21 colante autoadezive.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.